Sorokins: Lielākā daļa spēlē augstākā līmenī par savu vecuma grupu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas U-18 hokeja valstsvienības galvenais treneris Oļegs Sorokins
Latvijas U-18 hokeja valstsvienības galvenais treneris Oļegs Sorokins Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas U-18 vīriešu hokeja izlases galvenais treneris Oļegs Sorokins ir gandarīts par to, ka lielākā daļa hokejistu spēlē augstākā līmenī par savu vecuma grupu, pirmdien notikušajā preses konferencē atklāja valstsvienības stūrmanis.

Kandidātu pulkā Oļegs Sorokins iekļāvis četrus vārtsargus, 11 aizsargus un 19 uzbrucējus. Lielāko daļu no izlases sastāva veido 2006.gadā dzimuši spēlētāji, no 2007.gada ir septiņi kandidāti, bet no 2008.gada - divi.

Kā stāstīja Sorokins, šī gada modelis ir pilnvērtīgāks, jo bija iespēja trenēties kopā arī vasarā un tas ļāva paplašināt kandidātu loku. Viņaprāt, sanākšana kopā vasarā ir jāturpina jaunatnes izlašu līmenī. Tāpat bijusi iespēja pārbaudīt spēlētājus decembrī, kad norisinās sezona.

"Šajā pēdējā posmā sastāvs ir diezgan skaidrs, ir vēl apmēram pieci hokejisti, kas varētu cīnīties par vietu sastāvā. Pirmajās pārbaudes spēlēs nebūs visu kandidātu, tāpēc būs iespēja iesaistīt vēl jaunākus hokejistus. Mani priecē tas, ka vairāk nekā 90% spēlē augstākā līmenī, nekā ir šis dzimšanas gads. Lielākā daļa spēlējuši U-20 līmenī vai augstākajās līgās. Šajā U-18 vecumā hokejisti kļuvuši vīrišķīgāki un pieaugušāki gan savā spēlē, gan ķermeņa masā. Vēlētos, lai mēs tiktu ceturtdaļfinālā un nebūtu tur nokļuvuši vienkārši tāpat," stāstīja Sorokins.

Pirms čempionāta pavasarī Latvijas U-18 izlasei paredzētas piecas pārbaudes spēles: 6. un 7.aprīlī Daugavas ledus hallē pret Polijas U-18 izlasi, 11. un 12.aprīlī izbraukumā pret Čehijas U-18 izlasi, bet 22.aprīlī pret Zviedriju. Sorokins ir apmierināts ar to, ka šādām izlasēm ir interese aizvadīt pārbaudes mačus ar Latviju.

"Čehu komanda ir viena no tām, kas šogad pretendēs uz medaļām. Tas būs ļoti labs pretinieks - mēraukla. Kādreiz nebija daudz iespēju aizvadīt pārbaudes spēles ar lielvalstu izlasēm. Čehijā būs pēdējā pārbaude nedaudz paplašinātam sastāvam, bet Zviedrijā spēlēsim ar gandrīz tādu sastāvu jau kā čempionātā. Būs arī iespēja izsaukt papildu hokejistus nepieciešamības gadījumā," atklāja Sorokins.

No visiem kandidātiem, kurus Sorokins iecerējis redzēt treniņnometnē, nevienam nav tādu traumu, kas varētu liegt piedalīties meistarsacīkstēs. "Visi manā redzeslokā esošie spēlētāji ir veseli. Ir mikrotraumas, bet ne tādas, kas varētu ietekmēt dalību čempionātā," teica Sorokins.

Tāpat U-18 izlases galvenais treneris atzīmēja, ka kopā ar saviem asistentiem visas sezonas garumā strādājuši pie tā, lai tiktu izskatīti pēc iespējas vairāk kandidāti.

"Redzu hokejistus citās valstīs un viņu spēles. Šobrīd nav problēmu sekot līdz sniegumam ārzemēs. Analizējām un skatāmies spēles, to pieļauj mūsdienu tehnoloģijas. No 87 hokejistiem mums šobrīd ir jāsašaurina kandidātu loku," atzina Sorokins.

Kamēr U-18 izlases vārtsargu treneris Edgars Lūsiņš ar Brēmerhāfenes "Fischtown Pinguins" komandu, kuru pārstāv Kristers Gudļevskis, cīnās Vācijas augstākās līgas izslēgšanas turnīrā, viņu aizvietos Reinis Repšs.

"Viss darba process notiks saziņā ar viņu. Aizvietotājs strādās līdz brīdim, kamēr Lūsiņš būs brīvs, vai arī dosies uz čempionātu, ja viņš aizkavēsies izslēgšanas turnīrā," atklāja Sorokins.

Iepriekšējās meistarsacīkstēs U-18 hokejisti guva sešus vārtus piecās spēlēs, taču Sorokins atzīmēja, ka arī citos turnīros nav bijusi augsta rezultativitāte.

"Līdzšinējās pārbaudes spēlēs izdevies gūt daudz vārtu un veidot daudz momentu. Bija ļoti vērtīgs turnīrs ar U-20 izlasēm, lai gan nebija daudz gūtu vārtu, tomēr izveidojām momentus un metām pa vārtiem. Hokejā ir svarīgi izveidot momentus un tad var sākt domāt par realizāciju," stāstīja Sorokins.

Viens no izlases kandidātiem - 18 gadus vecais uzbrucējs Kristers Ansons - sezonas vidū no Kvebekas Junioru hokeja līgas pārcēlās uz Latvijas komandu "Mogo"/LSPA, jo hokejistam neizdevās nostiprināties Ziemeļamerikā.

"Runājām ar "Mogo"/LSPA, un esam priecīgi, ka viņš ir šeit. Nav tā, ka viņš būs izlasē supermens. Ja godīgi, viņam vēl jātiek izlasē. Kristers ir kļuvis ātrāks un spēlē citādāku hokeju, taču vēl ir lietas, ko vēlos no viņa redzēt," atklājaSookins.

Gatavojoties pasaules čempionātam, U-18 izlase novembrī aizvadīja U-20 turnīru Dānijā, decembrī tik rīkota nometnē Rīgā, bet februārī startēja U-18 Četru nāciju turnīra Dānijā.

Meistarsacīkstēs, kas no 25.aprīļa līdz 5.maijam, norisināsies Somijas pilsētās Espo un Vantā, Latvijas U-18 hokejisti A apakšgrupā tiksies ar mājinieci Somiju, Norvēģiju, Slovākiju un ASV, bet B apakšgrupā cīnīsies Kanāda, Čehija, Kazahstāna, Zviedrija un Šveice.

Darbā ar Latvijas U-18 hokeja izlasi Sorokinam asistē Herberts Vasiļjevs, Maksims Širokovs un vārtsargu treneris Edgars Lūsiņš. Savukārt par fizisko sagatavotību rūpēsies Raivis Miezāns, bet video trenera pienākumus pildīs Artūrs Barovskis.

Latvijas U-18 vīriešu hokeja izlases kandidātu saraksts:

Vārtsargi: Mikus Vecvanags, Ivans Kufterins (abi - HS "Rīga"), Nils Roberts Mauriņš ("Sodertalje", Zviedrija), Dilans Birkāns ("Odense", Dānija);

Aizsargi: Krists Retenais, Oskars Nils Briedis, Krišjānis Sārts (visi - HS "Rīga"), Alekss Simanovičs ("Mogo"/LSPA), Rauls Ladusāns ("Kurbads"), Kirils Vasiļjevs ("Prizma"), Harijs Cjunskis ("Lugano", Šveice), Rolands Naglis ("Bern", Šveice), Darels Uļjanskis (AIK, Zviedrija), Bruno Petrovičs ("Alberta Academy", Kanāda), Reinis Auziņš (Tamperes "Ilves", Somija);

Uzbrucēji: Antons Macijevskis, Edvīns Bērziņš, Maksims Pumpiņš, Aleksandrs Zaprivoda, Dmitrijs Diļevka, Roberts Jānis Polis (visi - HS "Rīga"), Kristers Ansons, Olivers Mūrnieks (abi - "Mogo"/LSPA), Brendons Fjodorovs ("Kurbads"), Bruno Osmanis, Nils Vanags (abi - "Bojorkloven", Zviedrija), Markuss Kristians Sieradzkis, Maksims Haritoncevs (abi - "Mora"), Kārlis Flugins ("Oskarshamn", Zviedrija), Sandis Auziņš (Tamperes "Ilves", Somija), Toms Trockis ("Hermes", Somija), Pāvels Ņikitins ("Chemnitz", Vācija), Daniels Serkins ("Thurgau", Šveice), Martins Klaucāns (Ņūdžersijas "Rockets", ASV).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu