Video Krosbijs atkārto Greckim piederošo NHL rekordu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
NHL zvaigzne Sidnijs Krosbijs
NHL zvaigzne Sidnijs Krosbijs Foto: Reuters/Scanpix

Pitsburgas "Penguins" pirmdien spēlē Ņujorkā svinēja uzvaru izbraukumā Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlē, Sidnijam Krosbijam sakrājot trīs rezultativitātes punktus un 19.sezonu pabeidzot ar vismaz vienu rezultativitātes punktu vidēji spēlē, atkārtojot Veinam Greckim piederošo līgas rekordu.

"Penguins" viesos pieveica Ņujorkas "Rangers", kas bija spiesta piekāpties ar 2:5 (0:2, 0:0, 2:3).

Krosbijs guva komandas otros, panākot 2:0, un piektos vārtus un rezultatīvi piespēlēja vienības pirmo vārtu guvumā. Viņa kontā tagad ir 82 (37+45) punkti 74 aizvadītajās spēlēs.

NHL karjerā viņa kontā 19 aizvadītajās sezonās ir 1584 punkti (587+997) 1264 spēlēs.

Rekordu uzbrucējs atkārtoja, raidot ripu tukšos mājinieku komandas vārtos. Arī ceturtā ripa spēles nogalē ielidoja tukšos "Rangers" vārtos, izceļoties Braienam Rastam. Viņa kontā šajā spēlē divi gūti vārti.

"Tas ir lieliski," sacīja Krosbijs. "Acīmredzot kaut kas, par ko es negribēju runāt. Es zināju, ka tas tuvojas, un jebkad, kad varat būt šādā kompānijā, tas ir diezgan forši."

"Mājiniekiem spēlējot ar sešiem laukuma spēlētājiem, manuprāt, mēs visi tikai centāmies nosargāt savas zonas centrālo daļu, un domāju, ka tas bija Artemijs Panarins, kurš mēģināja izmest ripu caur centru," par rekorda sasniegšanu saka Krosbijs. "Man izdevās bloķēt metienu. Bija brīvs laukums, lai ripu iegūtu un raidītu vārtos."

Savukārt Panarina rezultatīva piespēle Kāpo Kako gūtajos vārtos palīdzēja uzbrucējam apsteigt Marku Mesjē un izvirzīties trešajā vietā klubā vienā sezonā sakrāto rezultativitātes punktu skaitā. Panarinam ir 108 (44+64) punkti. Līderis ar 2005./2006.gadā sakrātiem 123 punktiem ir Jaromīrs Jāgrs.

Aizsargs Kriss Letangs uzvarētāju rindās sakrāja divas rezultatīvas piespēles, bet vārtos Alekss Nedelkovičs atvairīja 28 no 30 metieniem.

Jau ziņots, ka Kolumbusas "Blue Jackets" bez savainotā Latvijas vārtsarga Elvja Merzļikina pieteikumā mājās ar 4:1 (0:0, 3:0, 1:1) pieveica Kolorādo "Avalanche", svinot otro uzvaru pēc kārtas.

Jau ziņots, ka Merzļikins ir guvis nelielu ķermeņa apakšdaļas savainojumu un būs gatavs atgriezties laukumā kuru katru dienu.

Merzļikina konkurents uz vietu vārtos Daņiils Tarasovs atvairīja 45 metienus, divus vārtus guva Aleksanders Nīlanders, bet pa diviem rezultativitātes punktiem sakrāja arī Kirils Marčenko (1+1) un aizsargs Eriks Gadbrensons (0+2).

"Blue Jackets" nākamo maču aizvadīs ceturtdien mājās ar Ņujorkas "Islanders".

Floridas "Panthers", kas uz savu fārmklubu Amerikas Hokeja līgā (AHL) Šarlotas "Checkers" nosūtīja aizsargu Uvi Balinski, izbraukumā piekāpās Toronto "Maple Leafs", kas bija pārāka ar 6:4 (2:0, 3:1, 1:3).

"Panteru" rindās ar trim (1+2) rezultativitātes punktiem izcēlās Vladimirs Tarasenko, bet mājiniekiem divi gūti vārti un rezultatīva piespēlē Ostona Metjūza kontā. Par diviem (1+1) rezultativitātes punktiem sakrāja arī Metjū Naizs un Niks Robertsons.

Līgas labākajam vārtu guvējam Metjūzam šosezon ir jau 62 gūti vārti, kas ir viņa sezonas karjeras rekords. Pirmdien viņš šosezon aizvadīja 17.spēli ar vismaz diviem gūtiem vārtiem, kas ir labākais sniegums līgā pēdēja 30 gadu laikā. Pēdējoreiz tas izdevās krievam Aleksandram Mogiļnijam 1992./1993.gada sezonā, sakrājot 24 šādas spēles.

"Panthers" ar 99 punktiem 75 mačos Austrumu konferencē ieņem ceturto vietu, bet Toronto "Maple Leafs" ar 95 punktiem 74 spēlēs ir piektā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu