Vācijas futbola izlasei aizliegts izmantot 44. numuru

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: dpa/scanpix

Vācijas futbola valstsvienība šovasar pašmāju Eiropas čempionātā nevarēs izmantot 44. numuru uz spēļu krekliem.

Šādu aizliegumu vāciešiem noteicis sporta ekipējuma ražotājs "Adidas", kas piegādā apģērbus Vācijas Futbola asociācijai (DFB). "Adidas" nesen izstrādāja komandai jaunu dizainu spēļu formām. 

Jaunās formas guvušas labas atsauksmes, bet acīgākie līdzjutēji pamanījuši problēmu ar ciparu 4. Proti, cipars 44 līdzinās SS logotipam, kas ir Nacionālsociālistiskās vācu strādnieku partijas (NSDAP) simbols. Tās apakšorganizācijas bija līdzvainīgas holokaustā.

Lai arī pēdējos gados neviens Vācijas izlases spēlētājs nav izmantojis šo numuru, tie, kas to vēlēsies, nevarēs to iegūt, jo "Adidas" nolēma to pilnībā aizliegt. Tiesa, līdzjutējiem internetā to ir iespējams pasūtīt. 

"Mēs aizliedzam izmantot numuru 44," laikrakstam "Kronen Zeitung" sacīja "Adidas" pārstāvis Olvers Brugens, piebilstot, ka uzņēmums pilnībā distancējas no nacisma. 

""Adidas" nodarbina cilvēkus no aptuveni 100 valstīm. Mūsu uzņēmums iestājas par dažādības un iekļaušanas veicināšanu, un kā uzņēmums mēs aktīvi cīnāmies pret ksenofobiju, antisemītismu, vardarbību un visu veidu naidu," viņš teica.

"Adidas" piegādās spēļu formas Vācijas futbola izlasei līdz 2027. gadam. Pēc tam stāsies spēkā līgumsaistības ar kompāniju "Nike".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu