Valsts līdzfinansējums OS kvalifikācijas turnīram pludmales volejbolā paredzēts teju divreiz mazāks par pieprasīto (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas Volejbola federācijas ģenerālsekretārs Arnis Tunte
Latvijas Volejbola federācijas ģenerālsekretārs Arnis Tunte Foto: Paula Čurkste/LETA

Caur Izglītības un zinātnes ministriju (IZM) virzītais valsts līdzfinansējums olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīram pludmales volejbolā - Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) Nāciju kausa finālturnīram - paredzēts gandrīz divreiz mazāks par pieprasīto, aģentūru LETA informēja Latvijas Volejbola federācija (LVF).

LVF ģenerālsekretārs Arnis Tunte atgādina, ka pieprasītā valsts līdzfinansējuma summa sacensību sarīkošanai ir 400 000 eiro.

"Iepriekšējo gadu pludmales volejbola turnīriem Jūrmalā valsts līdzfinansējums bija lielāks par 400 000, un tas ir ticis sniegts," sarunā ar aģentūru LETA saka Tunte. "Tagad vienotajā tiesību aktu projektu izstrādes un saskaņošanas portālā ir redzams projekts, kurā sacensībām tiek piešķirti tikai 230 000 eiro," viņš turpina.

Viņš skaidro, ka turnīra rīkošanai ir nepieciešami 694 000 eiro, CEV Latvijai ir piešķīrusi šo iespēju cīnīties par olimpiskajām ceļazīmēm pašmāju smiltīs, kas ir pluss, salīdzinot ar konkurentiem, un Latvijas pludmales volejbolistiem vīriešu konkurencē šis turnīrs ir vienīgās sacensības, kurās viņi var kvalificēties Parīzes olimpiskajām spēlēm.

"Ar mums šī summa (230 000 eiro) nav saskaņota, bet tiesību aktu projektu portālā tiek virzīts projekts par šādu summu," norāda Tunte.

Līdzekļus ir plānots piešķirt no valsts budžeta programmas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem".

Tiesību akta "Par finanšu līdzekļu piešķiršanu no valsts budžeta programmas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem"" ar identifikācijas numuru 24-TA-511 iebildumu un priekšlikumu sadaļā atrodams arī Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) iebildums.

LOK uzsver, ka "neatbalsta sākotnēji pieprasītā un faktiski nepieciešamā līdzfinansējuma apjoma (400 000 eiro) samazinājumu, ņemot vērā nepieciešamību pienācīgā kārtā un apmērā nodrošināt 2024.gada CEV pludmales volejbola Nāciju kausa fināla - kontinentālās olimpiskās kvalifikācijas turnīra norisi Latvijā".

LOK ierosina Finanšu ministrijai IZM pārskaitīt sacensību organizēšanai nepieciešamos 400 000 eiro.

Līdzīgā turnīrā Tokijas olimpiskajām spēlēm kvalificējās dueti Anastasija Samoilova/Tīna Graudiņa un Mārtiņš Pļaviņš/Edgars Točs, Tokijā abiem pāriem izcīnot ceturto vietu.

Dažāda ranga starptautiskās sacensības Jūrmalā regulāri notiek kopš 2014.gada, un tas ir viens no iemesliem, kāpēc šī svarīgā turnīra rīkošana šogad ir uzticēta Latvijai.

LVF ģenerālsekretārs ir neizpratnē, kāpēc, piemēram, basketbolam un hokejam kvalifikācijas turnīru rīkošanai līdzekļi tiek piešķirti pilnā apjomā, bet volejbolam - gandrīz divreiz mazāk par pieprasīto un Latvijas Nacionālās sporta padomes novembrī akceptēto.

Tunte uzsver, ka LVF nav informēta, kāpēc turnīram nepieciešamā summa ir mazāka un kāpēc tā ir tieši 230 000 eiro.

Turnīru, kurā sacentīsies pa 12 duetiem vīriešu un sieviešu konkurencē, Jūrmalā plānots aizvadīt no 13. līdz 16.jūnijam.

Jūrmalā sacentīsies sieviešu un vīriešu komandas no Latvijas un no septiņām citām valstīm katrā dzimuma grupā, kas iepriekš kvalificējās jau 2023.gada pavasarī notikušajos kvalifikācijas turnīros. Vēl četras valstis tiks noskaidrotas šogad maijā gaidāmajā kvalifikācijas turnīrā.

Jūrmala 2017. un 2020.gadā uzņēma Eiropas čempionātus pludmales volejbolā.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu