"Ventspils" piekāpjas Rozīša un Mālmaņa pārstāvētajai komandai. Sērijā 1-1

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
BK "Ventspils" basketbolisti
BK "Ventspils" basketbolisti Foto: Dāvis Lejasmeiers (BK "Ventspils")

"Ventspils" trešdien Tartu cieta zaudējumu "Pafbet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas (LIBL) ceturtdaļfināla otrajā mačā.

"Ventspils" ar 69:82 (19:18, 18:23, 18:24, 14:17) piekāpās Rinalda Mālmaņa un Dāvja Rozīša pārstāvētajai "Tartu Universitātei"/"Maks & Moorits", sērijā līdz divām uzvarām rezultātam kļūstot 1-1.

Ventspils komandā 17 punktus un piecas atlēkušās bumbas sakrāja Išmaels El-Amins, 11 punktus guva Linards Jaunzems, bet Frensiss Ošī astoņiem punktiem pievienoja desmit atlēkušās bumbas.

Mājinieku rindās Rozītis sakrāja 18 punktus un desmit atlēkušās bumbas, bet Mālmanis - sešus punktus un piecas atlēkušās bumbas.

Rezultatīvāks par Rozīti mājinieku rindās bija vien Merts Rosentāls, kurš guva 24 punktus, Devinam Herisam pievienojot 11 punktus.

Līdzīgā cīņā lielāko pārsvaru pirmajā puslaikā ventspilnieki sasniedza pēc Ronalda Zaķa trīspunktnieka, panākot 9:4. Vairāk vadībā bija mājinieki, kuri lielāko pārsvaru panāca 55 sekundes pirms puslaika beigām, Mertam Rosentālam realizējot divus soda metienus - 41:33.

Atspēlēties Tartu basketbolisti viesiem neļāva, pēdējā ceturtdaļā pēc Rosentāla divpunktu metiena panākot lielāko pārsvaru spēlē - 78:57.

Ventspilnieki ceturtdaļfināla sērijas pirmajā mačā tika pie panākuma ar 103:69. Trešā spēle sērijā norisināsies 5.aprīlī "Ventspils" laukumā.

"Ventspils" ar bilanci 20-10 pamatturnīrā ieņēma ceturto, bet "Tartu Universitāte"/"Maks & Moorits" (19-11) - piekto vietu.

Abās šīs sezonas pamatturnīra spēlēs uzvaru bija izcīnījuši ventspilnieki. Vispirms viņi viesos pagarinājumā uzvarēja ar 88:83, bet mājās pieveica pretiniekus ar 92:63.

"Ogre" mājās ar 82:90 (23:25, 19:22, 21:20, 19:23) piekāpās Rīgā bāzētajam Ukrainas klubam Slobožanskas "Prometey", sērijā zaudējot ar 0-2.

Mājiniekiem 19 punktus, 13 atlēkušās bumbas un sešas rezultatīvas piespēles sakrāja Kristaps Dārgais, 17 punktus guva Matīss Kulačkovskis, bet 12 punktus - Mats Juciks.

Viesiem seši basketbolisti guva vismaz desmit punktus, par rezultatīvāko ar 16 punktiem un astoņām atlēkušajām bumbām kļūstot Ondržejam Balvinam. 14 punktus guva Isufs Sanons, bet pa 13 punktiem - Deivids Kenedijs un Ronalds Mārčs, sakrājot attiecīgi sešas un piecas atlēkušās bumbas.

Pirmajā ceturtdaļā biežāk vadībā bija mājinieki, lielāko pārsvaru 11:7 panākot pēc Dārgā trīspunktu gājiena.

Otrajā ceturtdaļā vadību pārņēma "Prometey", un "Ogrei" vadībā vairs izvirzīties neizdevās, kaut gan vairākkārt tika panākts neizšķirts. Pēdējoreiz tas notika otrās ceturtdaļas vidū pēc Kulačkovska divpunktu metiena (32:32).

Sērijas pirmajā mačā "Prometey" svinēja uzvaru savā laukumā ar 97:82.

"Prometey" pamatturnīrā ar 26 uzvarām 30 spēlēs ieņēma otro vietu, bet "Ogre" izcīnīja 17 uzvaras un ierindojās septītajā vietā.

Šosezon "Ogre" novembrī vienu pārsteigumu Ukrainas klubam jau sagādāja, viesos uzvarot ar 85:76. Arī otrajā spēlē uzvarēja viesi, "Prometey" revanšējoties ar 91:68.

Pirmdien vietu pusfinālā nodrošināja "VEF Rīga", kas ceturtdaļfinālā ar 2-0 pārspēja "Rīgas Zeļļus", bet Tallinas "Kalev"/"Cramo" ar 2-0 pieveica "Parnu Sadam", arī iekļūstot pusfinālā.

Bez Rīgā bāzētās Ukrainas komandas Slobožanskas "Prometey" LIBL šosezon startē "VEF Rīga", "Ventspils", "Liepāja", "Ogre", "Latvijas Universitāte", "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" un "Rīgas Zeļļi". Igauniju LIBL pārstāv Tallinas "Kalev"/"Cramo", "Tartu Universitāte"/"Maks & Moorits", "Parnu Sadam", "Viimsi", Raplas "Avis Utilitas", Tallinas "TalTech"/"Optibet", "Keila"/"Coolbet" un Tallinas "Kalev"/"Snabb".

Pamatturnīrā komandas sacentās divu apļu turnīrā, pēc kura astoņas labākās ieguva tiesības piedalīties izslēgšanas turnīra spēlēs. Ceturtdaļfinālā un pusfinālā uzvarētāji tiek noskaidroti sērijā līdz divām uzvarām, bet finālā notiks viena spēle tās komandas laukumā, kura pamatturnīrā būs bijusi augstākā vietā.

Latvijas un Igaunijas labākie vīriešu basketbola klubi apvienotā čempionātā pirmo reizi spēlēja 2019.gada sezonā, kad sacensībās piedalījās 15 komandas. Finālčetrinieka turnīrā par līgas pirmajiem uzvarētājiem kļuva "Ventspils" basketbolisti.

Pagājušajā sezonā "Final 4" turnīra finālā par čempioniem kļuva Slobožanskas "Prometey" basketbolisti.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu