Video Šmits atgriežas laukumā, "Žalgiris" piekāpjas "Monaco"

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Rolands Šmits
Rolands Šmits Foto: twitter.com/bczalgiris

Rolands Šmits pēc potītes savainojuma ārstēšanas ceturtdien Monako laukumā atgriezās ar diviem gūtiem punktiem Kauņas "Žalgiris" zaudējumā ULEB Eirolīgas izbraukuma spēlē.

"Žalgiris"ar 66:69 (11:20, 18:19, 15:12, 22:18) piekāpās "Monaco".

Šmits astoņās minūtēs laukumā realizēja vienu no trim divpunktu metieniem un netrāpīja vienīgo tālmetienu. Viņš izcīnīja divas atlēkušās bumbas, nopelnīja vienu personisko piezīmi, spēli beidzot ar efektivitātes koeficientu nulle.

Rezultatīvākais viesiem ar 17 punktiem un piecām rezultatīvām piespēlēm bija Kīnens Evanss, 12 punktus un septiņas atlēkušās bumbas sakrāja Breidijs Meneks, bet 11 punktus un septiņas atlēkušās bumbas - Keveriass Heizs.

Mājiniekiem 18 punktus un piecas atlēkušās bumbas sakrāja Maiks Džeimss, 14 punktus un septiņas atlēkušās bumbas - Donats Motiejūns, bet 11 punktus un piecas atlēkušās bumbas - Džeroms Blosomgeims.

Šmits pēc 15.martā gūtās traumas tika izlaidis trīs komandas spēles Eirolīgā.

Marta vidū Šmits guva traumu "Žalgiris" komandas Eirolīgas spēlē viesos pie Minhenes "Bayern", kad otrās ceturtdaļas vidū pēc piezemēšanās savainoja labās kājas potīti un laukumu pameta vien ar "Žalgiris" personāla palīdzību.

Pirms spēles ar "Bayern" Šmits šosezon Eirolīgā vidēji spēlē bija guvis 11,5 punktus un izcīnījis 4,6 atlēkušās bumbas, sakrājot efektivitātes koeficientu 11,6.

Kauņas basketbolisti ar 14 uzvarām 33 mačos ieņem 14.vietu, bet "Monaco" ar 22 uzvarām ir otrā. Stambulas "Anadolu Efes", kas ieņem desmito vietu un, to saglabājot, piedalīsies izslēgšanas spēļu pirmās kārtas mačos, ir 15 uzvaras 32 spēlēs. Lukas Banki trenētā un Riharda Lomaža pārstāvētā Boloņas "Virtus" ar 17 uzvarām 32 spēlēs ir astotā.

Kauņas komandai pēdējā spēle pamatturnīrā būs 11.aprīlī mājās ar Madrides "Real".

ULEB Eirolīgā 18 komandas aizvada divu apļu turnīru, labākajām sešām iekļūstot izslēgšanas turnīrā, bet septītās līdz desmitās vietas ieguvējas cīnīsies "play-in" kārtā. Finālčetrinieka turnīrs šosezon norisināsies Berlīnē.

Iepriekšējā sezonā 11.reizi par Eiropas prestižākā klubu turnīra uzvarētājiem kļuva Madrides "Real" basketbolisti, kuri finālspēlē Kauņā ar rezultātu 79:78 uzvarēja Pirejas "Olympiacos".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu