Nosaukti pasaulē vērtīgākie futbolisti – Top 3 cena ir aptuveni 180 miljoni

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Madrides "Real" un Anglijas izlases futbolists Džūds Belingems
Madrides "Real" un Anglijas izlases futbolists Džūds Belingems Foto: Reuters/Scanpix

Futbola statistikas portāls "Transfermarkt" nācis klajā ar šā brīža pasaulē vērtīgāko futbolistu rangu. Top 3 vērtīgāko spēlētāju tirgus cena ir aptuveni 180 miljoni eiro.

"Transfermarkt" veidotajā spēlētāju vērtības ranga augšgalā ilgus gadus valdīja futbola ikonas Lionels Mesi un Krištianu Ronaldu, bet tagad ir pienācis laiks citiem spēlētājiem, jo argentīnietis ar vērtību 30 miljonu eiro apmērā ir trešā simta beigās, bet portugāļa vērtība mērīta vien 15 miljonu apmērā.

Šajā rangā ļoti būtisks aspekts ir tieši futbolista vecums, kas abām augstāk minētajām leģendām par labu nespēlē. Šobrīd pasaulē vērtīgākā futbolista godu dala trīs vīri – Kiljans Mbapē (Parīzes "Saint-Germain"), Džūds Belingems (Madrides "Real") un Ērlings Hollans (Mančestras "City").

Šobrīd šo Francijas, Anglijas un Norvēģijas spēlētāju tirgus vērtība ir apmēram 180 miljoni eiro. Tā gan ir tikai aptuvena summa, kāda būtu jāmaksā komandai, kas gribētu pastiprināties ar kādu no šiem futbolistiem. Nav izslēgts, ka futbolista pārejas darījums, ja tāds tiktu īstenots, varētu būt pat vēl lielāks.

Futbola transfēru rekords joprojām ir 222 miljoni eiro, kad par šādu summu 2017. gadā Brazīlijas zvaigzne Neimars pārcēlās no Spānijas kluba "Barselona" uz Francijas bagātāko komandu Parīzes "Saint-Germain" (PSG). Gadu vēlāk PSG par 180 miljoniem eiro no "Monaco" iegādājās Mbapē.

Šobrīd transfēru tirgū uzreiz aiz labāko trijnieka ar 150 miljoniem eiro atrodas vēl viens Madrides "Real" futbolists Vinisiuss Žuniors. Viņam seko divi britu futbolisti, kuru vērtība sasniedz 130 miljonus – Bukajo Saka (Londonas "Arsenal") un Fils Fodens (Mančestras "City").

Transfēru tirgū allaž vērtīgākie spēlētāji ir uzbrucēji un pussargi. Patlaban par vērtīgāko vārtsargu uzskata "Porto" vārtu vīru Diogo Koštu no Portugāles – aptuveni 45 miljoni eiro.

Savukārt aizsargu vidū šobrīd vērtīgākie spēlētāji esot Londonas "Arsenal" futbolists Viljams Saliba no Francijas un Mančestras "City" pārstāvis Rubens Diašs no Portugāles. Viņu cena esot apmēram 80 miljoni eiro.

CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu