Jonasam Itālijā piektā vieta MXGP posma kvalifikācijā

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas motosportists Pauls Jonass
Latvijas motosportists Pauls Jonass Foto: Publicitātes foto (Bavo Swijgers/@shotbybavo)

Latvijas motosportists Pauls Jonass sestdien Itālijā pasaules motokrosa čempionāta posma - Sardīnijas "Grand Prix" - kvalifikācijā sasniedza piekto ātrāko laiku MXGP klases sacensībās, bet Tomass Šileika ieņēma 23.vietu.

"Standing Construct Honda" braucējs Jonass pirmo apli pabeidza sestajā vietā, nākamajā aplī apdzina nīderlandieti Kalvinu Flānderenu un līdz finišam brauca piektajā vietā.

Šileika pirmo apli pabeidza 24.vietā, otrajā apdzina čehu Jakubu Terešāku, nākamajā aplī pakāpās vēl vienu vietu augstāk, jo izstājās francūzis Romēns Fevrs ("Kawasaki"). Sestajā aplī latvietis palaida garām Terešāku, bet nākamajā - arī slovēni Janu Pancaru. Devītajā aplī izdevās apdzīt francūzi Benuā Patirelu, un Šileika šajā pozīcijā arī finišēja, piekāpjoties līderiem par apli.

Ātrākais kvalifikācijā bija spānis Horhe Prado ("GasGas"), kurš par 6,628 sekundēm apsteidza slovēni Timu Gajseru ("Honda") un par 19,102 sekundēm - nīderlandieti Džefriju Herlingsu (KTM).

Sardīnijas "Grand Prix" sacensību braucieni notiks svētdien.

Pēc diviem pirmajiem posmiem pasaules čempionāta kopvērtējumā līderis ar 114 punktiem ir Prado, otro vietu ar 104 punktiem ieņem Gajsers, bet labāko trijnieku ar 92 punktiem noslēdz Fevrs. Jonass ar 73 punktiem atrodas piektajā pozīcijā.

Iepriekšējā sezonā kopvērtējumā uzvarēja spānis Horhe Prado ("GasGas"), aiz sevis atstājot Fevru un šveicieti Žeremī Sīveru, bet Jonass ar vairākiem savainojumiem ierindojās 19.vietā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu