Video Latvijas U-20 volejbolisti pēc 20 gadu pārtraukuma iekļūst EČ

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas U-20 izlases volejbolisti
Latvijas U-20 izlases volejbolisti Foto: www.cev.eu

​Mārča Obrumana vadītā Latvijas U-20 volejbolistu izlase svētdien Eiropas meistarsacīkšu kvalifikācijas otrās kārtas turnīrā Daugavpilī ar 3-0 (25:23, 25:23, 25:23) apspēlēja Vācijas izlasi un pēc 20 gadu pārtraukuma iekļuva finālturnīrā, vēsta Latvijas Volejbola federācija (LVF).

Kristers Landzāns ar 16 punktiem bija rezultatīvākais, Armands Rokjāns pievienoja 15 punktus, bet vēl 14 punktus iekrāja Kristiāns Fokerots. Vācijas izlasē ar 18 punktiem izcēlās Fēlikss Baumans.

Pēc trim spēļu kārtām Latvijas volejbolisti sakrāja deviņus punktus, Vācija tika pie pieciem punktiem, Horvātija izcīnīja četrus punktus, kamēr Slovākija turnīru noslēdza bez punktiem.

Piektdien latvieši Eiropas čempionāta kvalifikācijas otrās kārtas turnīru sāka ar uzvaru pār Slovākiju ar 3-1, bet sestdien otrajā mačā ar 3-0 apspēlēja Horvātiju.

Pirms Eiropas čempionāta kvalifikācijas pagājušajā nedēļas nogalē latvieši Jēkabpilī aizvadīja divas pārbaudes spēles, kurās ar 0-3 un ar 2-3 tika zaudēts vienaudžiem no Ukrainas.

Latvijas junioru izlase Eiropas čempionāta finālturnīrā iekļuva pēc 20 gadu pārtraukuma, bet Mārcis Obrumans ar šā vecuma izlasi finālturnīrā spēlēs jau otro reizi – 2021. gadā Tirānā viņa vadītā komanda izcīnīja astoto vietu Eiropas U-17 čempionātā.

"Pirms mača bija aizdomas, ka šodien spēle varētu nebūt tik kvalitatīva. Bijām aizvadījuši divas pietiekami spraigas cīņas praktiski nemainīgā sastāvā, un bija jautājums, vai pietiks spēka un emociju trešajai spēlei. Pietika, un, skatītāju uz priekšu dzīti, mēs atradām motivāciju, lai uzvarētu vāciešus. Vācijas izpildījumā es neko jaunu neredzēju, salīdzinot ar divām viņu iepriekšējām spēlēm. Es pat gaidīju sīvāku viņu pretestību. Nebija tā, ka mēs visās darbībās būtu bijuši ļoti pārliecinoši, bet pēc divām iepriekšējām cīņām es no pretiniekiem gaidīju vairāk, jo viņiem, lai tiktu tālāk, bija nepieciešama uzvara vismaz ar 3-2," pēc spēles teica Latvijas U-20 izlases galvenais treneris Mārcis Obrumans.

"Mēs zinājām, ka esam finālturnīrā pēc otrā seta, bet puišiem neteicām, jo parasti tāda rēķināšana ne pie kā laba nenoved. Mums treneru korpusā bija jautājums, ko darīt pēc otrā seta, bet puišiem acis dega, un zālē atmosfēra bija tik lieliska, ka kaut vai tikai tāpēc vien šodien bija jāuzvar. Īpaši motivācijas vārdi nebija nepieciešami," piebilda treneris.

"Komandā izdevās iekļauties ātri, jo arī pirms tam biju spēlējis gan zāles, gan pludmales volejbolu un šī vecuma komandā biju spēlējis arī pirms trim gadiem. Tāpēc ātri izdevās saprast saspēli," saka viens no Latvijas komandas līderiem Kristiāns Fokerots. "Latvijas izlasei padevās labas spēles. Es neteiktu, ka mums bija viens izteikts līderis, mēs visi varam labi spēlēt. Kādam vienā spēlē veicas vairāk, kādam – mazāk, un mēs nospēlējām kā komanda."

"Ļoti liela," par iespēju Kristiānu redzēt arī finālturnīrā saka volejbolists.

Mārcim Obrumanam izlasē palīdz Ģirts Mārtiņsons, statistiķis Aivis Kokins un fizioterapeite Līze Kurakina.

Finālturnīrs Grieķijā un Serbijā notiks no 26. augusta līdz 7. septembrim. Finālturnīram kvalificējas piecu grupu uzvarētāji, kā arī trīs labākie otro vietu ieguvēji.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu