Latvijas tenisistes Kingas kausa izcīņā pieveic Portugāli

Papildināts
LETA
Papildināts 21:30, 8. aprīlis, 2024
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas tenisiste Darja Semeņistaja
Latvijas tenisiste Darja Semeņistaja Foto: AP/Scanpix

Latvijas sieviešu tenisa izlases duets Darja Semeņistaja/Daniela Vismane pirmdien Billijas Džīnas Kingas kausa izcīņas Eiropas/Āfrikas zonas pirmās grupas turnīra spēlē svinēja uzvaru dubultspēlē, cīņu ar Portugāli uzvarot ar 3-0.

Sākumā dubultspēlei pārī ar Semeņistaju bija pieteikta Ostapenko, bet, tā kā cīņas liktenis pēc abām vienspēlēm jau bija izšķirts, Latvijas izlases līderi dubultspēlē aizstāja Daniela Vismane. Tāpat maiņa bija arī Portugāles vienībā, kur komandas līderes Fransiskas Žoržes vietā laukumā devās Marija Garsija.

Semeņistaja/Vismane portugālietes pieveica ar 7-5, 3-6, 10:6.

Pirmajā mačā Semeņistaja (WTA 110.) ar 4-6, 6-1, 6-1 pārspēja Angelinu Vološčuku (WTA 760.), bet otrajā Ostapenko (WTA 10.) ar 6-4, 4-6, 7-6 (7:4) uzvarēja Fransisku Žorži (WTA 190.).

Otrā grupas mačā Nīderlande ar 2-1 pieveica Turciju.

Otrdien Latvijas tenisistes tiksies ar Nīderlandi.

Latvijas izlasē ir iekļauta Aļona Ostapenko (WTA 10.), Darja Semeņistaja (WTA 110.), Daniela Vismane (WTA 366.), Beatrise Zeltiņa un Adelina Lačinova.

Savukārt Portugāles komandas sastāvā ir Fransiska Žorže (WTA 190.), Matilde Žorže (WTA 551.), Angelina Vološčuka (WTA 760.), Ana Filipa Santuša (WTA 1112.), Marija Garsija (dalīta 1343.).

Billijas Džīnas Kingas kausa Eiropas/Āfrikas zonas pirmās grupas turnīrs norisināsies līdz 13. aprīlim, un grupas spēlēs latvietēm vēl jātiekas ar Nīderlandi un Turciju.

Portugālē sacenšas 12 komandas - Austrija, Bulgārija, Dānija, Grieķija, Latvija, Nīderlande, Norvēģija, Portugāle, Serbija, Turcija, Ungārija un Zviedrija.

Vienā grupā kopā spēlē Austrija, Dānija, Ungārija un Bulgārija, bet Grieķija tika ielozēta kopā ar Norvēģiju, Serbiju un Zviedriju.

Katras grupas uzvarētājas nodrošina ceļazīmi uz "play off" kārtu, pēc tam aizvadot apļa turnīru un noskaidrojot pirmo triju vietu ieguvējas. Grupās otro vietu ieņēmušās komandas apļa sacensībās noskaidros vēl vienu komandu, kura iekļūs "play-off" kārtā. Trešo vietu ieguvējas aizvadīs riņķa turnīru savā starpā, bet triju pēdējo vietu ieguvējas noskaidros divas komandas, kuras 2025. gadā spēlēs Eiropas/Āfrikas otrajā grupā.

2023. gada aprīlī Latvijas izlase šajās sacensībās ieņēma septīto vietu, saglabājot vietu grupā.

Izlases kapteiņa Adriana Žguna vadībā Latvijas izlasē cīnījās Vismane, Diāna Marcinkēviča, Zeltiņa un Lačinova.

Turnīrs Oeirašā norisinās āra kortos ar māla segumu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu