Būt ātruma skartam – Mārtiņa Seska stāsts

Foto: publicitātes
TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp

Kā traukties un krist, celties un uzvarēt, lai nonāktu Eiropas rallija čempionāta elitē? Lai atbildētu uz šiem jautājumiem, žurnālists un vairāku dokumentālu kinostāstu autors Sandijs Semjonovs sekojis līdzi pazīstamā un Latvijas ātrākā rallija pilota Mārtiņa Seska gaitām 2023. gada Eiropas rallija čempionātā. 

Pērnais gads sportista karjerā bija nozīmīgs – pēc vairāku gadu aizvadīšanas juniora statusā rallija pilots pierādīja sevi, kļūstot par vicečempionu Eiropas rallijā! Marta nogalē filma “Ātruma skartie” (“Skuba Films”) piedzīvoja pirmizrādi, un skatītājiem šis aizraujošais stāsts jau pieejams LMT Viedtelevīzijā.

Būt ātruma skartam – Mārtiņa Seska stāsts

Daudzi autosporta entuziasti seko Mārtiņa Seska karjerai jau vairāk nekā desmit gadus. “Ātruma skartie” ļauj ielūkoties sportista dzīvē, piedāvājot skatītājiem būt klāt arī viņa zvaigžņu stundā. Filma vēsta par mērķtiecību, dzelžainu gribu, un, protams, par ralliju, līdz ar to neizbēgami – arī par ātrumu.

Dokumentālajā stāstā tiek parādīti arī autosportista līdzcilvēki, kuriem ir sevišķa nozīme viņa panākumos un kuri nemitīgi atbalstījuši un virzījuši Mārtiņu viņa karjerā. Lai labāk izprastu autosporta attīstību un kontekstu Latvijā, “Ātruma skartajos” tiek intervēti Latvijas rallija saimes viedokļu līderi, jo viņi nenogurstoši sekmējuši Latvijas autosportistu nonākšanu pasaules rallija notikumu epicentrā.

“Ātruma skartie” akcentē kādu ļoti būtisku faktu: Mārtiņš Sesks turpina autosportista karjeru jau ģimenes trešajā paaudzē.

Tādējādi arī viņa tuvākie cilvēki ir starp tiem, kas veidojuši Latvijas rallija kopainu. Piemēram, Mārtiņa tēvs Uldis Sesks ir pieredzējis rallists, kuram varam pateikties par to, ka rallijs Latvijā ir samērā augstā līmenī. Filmā tiek apskatīti notikumi vairāku gadu desmitu garumā no Liepājas Piena kombināta laika 1965. gadā līdz Pasaules rallija čempionāta posmam Latvijā un Liepājā 2024. gadā. Taču itin nekas nav beidzies – šim dokumentālajam stāstam ir jāturpinās, jo arī šī sezona autosportistam Mārtiņam Seskam solās būt grandioza.

Pirmizrāde “Ātruma skartie” – patiess triumfs par sasniegumiem

Sandija Semjonova radītais dokumentālais kinodarbs pie skatītājiem nonāca tikai nupat – 27. martā. “Ātruma skarto” pirmizrāde tika rīkota kinoteātrī “Splendid Palace”, un tā izvērtās patiesi cienījamos svētkos, vienuviet pulcējot autosporta entuziastus un fanus un suminot Mārtiņa Seska nokļūšanu Eiropas rallija elitē. Sandiju Semjonovu rallijā fascinē iespēja sasniegt ātruma robežu, kas ir tehnisks, fizisks un arī mentāls izaicinājums. Tādējādi filma būs aizraujoša un uzrunājoša ne tikai autosporta faniem, bet arī plašākai auditorijai. Mārtiņa Seska pieredze var kalpot arī kā vērā ņemams iedvesmas avots jauniešiem izmēģināt savas iespējas tehniskajos sporta veidos. Filma jau šobrīd pieejama LMT Viedtelevīzijā un ir skatāma šeit.

Foto: publicitātes

Pirmizrādes apmeklētāji neslēpa pārliecību: šī ir tikai pirmā sērija par Mārtiņu Sesku, jo jaunieti, visticamāk, gaida spoži panākumi arī turpmāk. Taču kā pēc pirmizrādes jūtas pats filmas galvenais varonis un kas par filmu sakāms auto ekspertam Paulam Timrotam? Tas tiek noskaidrots raidījuma "Ātruma cilts" jaunākajā sērijā. Noskaties to šeit!

Raksts tapis sadarbībā ar LMT Viedtelevīziju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu