"Rīgas Zeļļiem" pārliecinoša uzvara LBL ceturtdaļfināla pirmajā spēlē

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Andris Grīnbergs

"Rīgas Zeļļi" pirmdien Rīgā svinēja pārliecinošu uzvaru "Pafbet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) ceturtdaļfināla sērijas pirmajā cīņā.

Rīdzinieki ar 87:65 (23:14, 29:16, 20:19, 15:15) apspēlēja "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskolas" vienību.

Uzvarētāju rindās 23 punktus un sešas atlēkušās bumbas sakrāja Juris Vītols, 19 punktus un piecas atlēkušās bumbas - Džordans Hanters, bet Aizeja Osborns - 11 punktus, septiņas atlēkušās bumbas un piecas rezultatīvas piespēles.

Viesiem 20 punktus un septiņas atlēkušās bumbas sakrāja Rostislavs Novickis, 12 punktus guva Ričards Greitāns, bet 10 punkti un astoņas atlēkušās bumbas Šona Naita kontā.

Ceturtajā minūtē pēc Novicka realizēta viena no diviem soda metieniem viesi panāca savu lielāko pārsvaru spēlē - 9:4.

Mājinieki ceturtdaļas beigās atbildēja ar 10:0 izrāvienu, ceturtdaļu pabeidzot ar 23:14. Savukārt trīs sekundes pirms puslaika beigām Aizeja Osborns ar trīspunktnieku pirmo reizi spēlē mājiniekiem panāca 20 punktu pārsvaru - 52:30.

Kamaka Hepa 23. minūtē ar tālmetienu panāca lielāko pārsvaru spēlē (63:34), bet vēlāk valmieriešiem izdevās rezultāta starpību mazliet samazināt.

Ceturtdaļfināla sērijai noritot līdz trim vienas komandas uzvarām, nākamā spēle 12. aprīlī norisināsies Valmierā, trešais mačs paredzēts 15. aprīlī, bet, ja būs nepieciešams, atlikušās spēles pusfinālistes noskaidrošanai tiks aizvadītas 18. un 21. aprīlī.

"Rīgas Zeļļi", aizvadot pirmo sezonu kluba vēsturē, Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas (LIBL) pamatturnīru ar bilanci 18-12 noslēdza sestajā vietā un ceturtdaļfinālā ar 0-2 piekāpās "VEF Rīga".

Valmieras komanda LIBL pamatturnīrā iekrāja deviņas uzvaras 30 mačos un ierindojās 13. vietā, izslēgšanas cīņās neiekļūstot.

Abas komandas šosezon bija tikušās četras reizes, visās uzvaru svinot "Rīgas Zeļļiem".

Vēl vienā ceturtdaļfinālā spēkosies "Ogre" un "Liepāja", bet "VEF Rīga" un "Ventspils" jau ir nodrošinājušas vietu pusfinālā.

Pērn par čempioniem kļuva "VEF Rīga" basketbolisti, kuri finālā ar 4-1 pārspēja "Ventspili", bet cīņā par bronzas medaļām "Liepāja" ar 3-1 pārspēja "Ogri".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu