"World Athletics" olimpiskajiem čempioniem vieglatlētikā maksās naudas balvu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
4x400 metru skriešanas stafete sievietēm (ilustratīvs attēls)
4x400 metru skriešanas stafete sievietēm (ilustratīvs attēls) Foto: AP/Scanpix

Pasaules Vieglatlētikas savienība ("World Athletics") trešdien paziņoja, ka plāno maksāt naudas prēmijas 2024.gada Parīzes olimpisko spēļu čempioniem.

Kā atklāja "World Athletics" (līdz 2019.gadam Starptautiskā Vieglatlētikas federāciju asociācija - IAAF), Parīzes olimpisko spēļu čempioni vieglatlētikā saņems pa 50 000 ASV dolāru (ap 46 000 eiro).

Vieglatlēti kļuvuši par pirmajiem sportistiem, kuru starptautiskā federācija par uzvaru Olimpiādē piešķirs naudas prēmiju.

Kā norāda "World Athletics", organizācija ir rezervējusi 2,4, miljonus ASV dolāru prēmijām 48 disciplīnās. Stafešu komandu dalībniekiem balva būs jāsadala savā starpā.

Tāpat "World Athletics" paziņoja, ka jau no 2028.gada olimpiskajām spēlēm naudas prēmijas tiks arī sudraba un bronzas medaļu ieguvējiem.

Olimpiskās spēles skaitās amatieru sporta pasākums un Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) par sasniegumiem sacensībās naudas balvas nepasniedz, taču sportisti nereti tiek pie naudas balvām no savu valstu valdības, dažādiem fondiem un sponsoriem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu