Video Freibergs: Gribētos uzspēlēt vienā maiņā ar jaunajiem

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas izlases hokejists Ralfs Freibergs
Latvijas izlases hokejists Ralfs Freibergs Foto: Romāns Kokšarovs/Latvijas Hokeja federācija

Latvijas izlases aizsargs Ralfs Freibergs gribētu vienā maiņā uzspēlēt ar gados jaunajiem izlases hokejistiem, kuri sevi labi apliecināja pārbaudes spēlēs ar Austriju, trešdien preses konferencē pirms Latvijas un Somijas pārbaudes spēles teica Freibergs.

Freibergs izlasei pievienojās pirmdien.

"Vienmēr ir patīkami atgriezties izlasē. Pāris treniņi ir aizvadīti, pretinieks ir spēcīgs, un viegli nebūs, taču atdosim visus spēkus, ko varēsim," par iesaistīšanos izlasē saka aizsargs.

Izlases galvenais treneris Harijs Vītoliņš, kurš runāja pirms Freiberga, uzsvēra jauno puišu, no kuriem pieci pārstāv Nacionālās koledžu sporta asociācijas (NCAA) čempionāta komandas, pozitīvo devumu.

"Pirmajās spēlēs jaunie bija labi, un man gribētos ar viņiem kopā uzspēlēt," atzinīgi par jauno hokejistu sniegumu izteicās arī Freibergs. "Metieni no šauriem leņķiem, centīga spēle."

Freibergs atklāja, ka kopā ar jaunajiem hokejistiem vasarā ir gatavojies sezonai.

"Ar viņiem vasarā trenējos kopā un zinu viņu darba ētiku. Ir liela iespēja, ka tie, kas smagi strādā vasarā, būs izlasē," par jaunajiem hokejistiem saka aizsargs, piebilstot, ka arī tagad izlasē pārsvarā ir tie, kuri cīnās no pirmās līdz pēdējai sekundei.

Šobrīd Freibergs izlasē tiek iespēlēts vairākuma pieciniekā.

"Ilgi nebiju spēlējis vairākumā. Uvis Balinskis ir Amerikā, arī Jāņa Jaka nav, un pašreiz šī vieta ir brīva. Jāizmanto iespēja un jāparāda sevi no labākās puses," spēlēšanu vairākumā komentē aizsargs.

Viņš norāda, ka treneris "redz, kuri ir mani plusi, un es daru visu, lai palīdzētu komandai".

Tāpat 32 gadus vecais aizsargs atgādināja, ka izlasē ir arī citi aizsargi un ka viņam vienmēr ir sevi jāpierāda, lai tiktu izlasē.

Freibergs ir apmierināts ar aizvadīto sezonu Čehijā, kam pamati ir ielikti sagatavošanās posmā, jau otro vasaru trenējoties pie Rodrigo Laviņa, Aleksandra Ņiživija un Viļņa Kluča.

"Laba bāze bija ielikta. Fiziski ļoti labi jutos. Un arī citi spēlētāji to apstiprina. Tagad pēc ierašanās izlasē pirmās divas dienas pēc pusotras nedēļas pauzes gan bija smagākas," stāsta spēlētājs, pieminot, ka treniņi izlasē viņam sākās ar krosu, barjerām divu stundu ledus treniņu un stundu svaru zālē.

Viņš bilst, ka pēc treniņu sākuma ir sportiskās formas "bedrē", taču atgādina, ka arī iepriekšējā gadā bija grūts treniņu sākums.

Trešdienas spēlē plānots, ka Freibergs būs otrajā maiņā.

Viņam jau ir līgums nākamajai sezonai, vienojoties ar Hradeckrālovas "Mountfield" par palikšanu klubā uz otru sezonu.

"Sezonas sākumā spēle bija laba, bet vadība gribēja vairāk rezultativitātes punktu. Sezonas beigās iekļuvu pirmajā pārī, spēlēju kvalitatīvāk, un klubs ar steigu piedāvāja man pagarināt līgumu," par sezonu saka Freibergs.

Trešdien un ceturtdien Latvijas un Somijas izlašu mači "Arēnā Rīga" sāksies plkst.19.30, tiešraidē tos pārraidot televīzijas kanālam TV6.

Pagājušajā nedēļā Latvijas hokejisti aizvadīja divas pārbaudes spēles ar Austriju, abās ar 3:2 svinot uzvaru pēcspēles metienu sērijā. Savukārt Somijai tas būs pirmais pārbaudes mačs šopavasar.

Latvijas izlasei šajā pavasarī ir paredzētas sešas pārbaudes spēles savā laukumā un divas izbraukumā. Pēc spēlēm ar Somiju latvieši 3. un 4.maijā savā laukumā tiksies ar Norvēģiju. Savukārt 26. un 27.aprīlī notiks izbraukuma spēles ar Šveici.

Latvijas izlasē galvenajam trenerim Harijam Vītoliņam palīdz treneri Lauris Dārziņš, Artūrs Irbe, Petri Nummelins, Ville Peltonens, Raimonds Vilkoits, video treneris Pēteris Groms un fiziskās sagatavotības speciālists Ēriks Visockis.

Latvijas izlase uz pasaules čempionātu Čehijā dosies 9.maijā.

2024.gada čempionāts Prāgā un Ostravā norisināsies no 10. līdz 26.maijam.

Latvijas valstsvienības kandidātu saraksts:

vārtsargi - Ivars Punnenovs (Rapersvīles-Jonas "Lakers", Šveice), Ēriks Vītols (Keurū "KeuPa", Somija), Lindards Feldbergs ("Mogo"/LSPA);

aizsargi - Roberts Mamčičs ("Nove Zamky", Slovākija), Arvils Bergmanis (Aļaskas Fērbenksas Universitāte, NCAA), Artūrs Andžāns (Hemēnlinnas HPK, Somija), Markuss Komuls (Truā-Rivjēras "Lions", Kanāda), Ralfs Daniels Bergmanis (Vermontas Universitāte, NCAA), Roberts Kaļķis ("Marseille", Francija), Patriks Ozols (Jihlavas "Dukla", Čehija), Sandis Smons ("La Chaux-de-Fonds", Šveice), Ralfs Freibergs (Hradeckrālovas "Mountfield");

uzbrucēji - Oskars Batņa (Mikeli "Jukurit", Somija), Roberts Bukarts (Vītkovices "Ridera", Čehija), Filips Buncis (Vestervīkas IK, Zviedrija), Renārs Krastenbergs (Grācas "99ers", Austrija), Haralds Egle (Liptovski Mikulāšas "MHK 32", Slovākija), Rihards Marenis (Nībro "Vikings", Zviedrija), Oskars Lapinskis (Langnavas "Tigers", Šveice), Rihards Melnalksnis ("Olten", Šveice), Jānis Vizbelis (Elmairas Koledža, NCAA), Kristaps Skrastiņš, Martins Laviņš (abi - Ņūhempšīras Universitāte, NCAA), Fēlikss Gavars (Sv. Lorenca Universitāte, NCAA), Dans Ločmelis (Masačūsetsas Universitāte Emerstā, NCAA).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu