Latvijas tenisistes uzvar dubultspēlē un Kingas kausa cīņā pārspēj Turciju

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko.
Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko. Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas tenisistes Aļona Ostapenko un Darja Semeņistaja trešdien Billijas Džīnas Kingas kausa Eiropas/Āfrikas zonas pirmās grupas turnīra spēlē izcīnīja panākumu izšķirošajā dubultspēlē, nodrošinot Latvijas komandas uzvaru pār Turciju ar 2-1.

Ostapenko un Semeņistaja dueļa izšķirošajā mačā ar 6-1, 6-7 (4:7), 10:7 pārspēja Turcijas pārstāves Berfu Džengizu un Ipeku Ozu.

Pirmajā cīņā Semeņistaja (WTA 110.) ar 2-6, 4-6 piekāpās Ipekai Ozai (WTA 196.), bet otrajā spēlē Ostapenko (WTA 10.) ar 2-6, 7-5, 6-3 pieveica Zejnepu Sonmezu (WTA 159.), panākot neizšķirtu 1-1.

Grupā ar trīs uzvarām tikpat spēlēs pirmo vietu ieņēma Nīderlande, kamēr latvietes ar bilanci 2-1 ierindojās otrajā pozīcijā un ar citu grupu otrās vietas īpašniecēm cīnīsies par iekļūšanu "play-off" kārtā. Trešā ar vienu uzvaru bija Turcija, bet Portugāle zaudēja visās trīs spēlēs.

Latvijas izlasē ir iekļauta Aļona Ostapenko (WTA 10.), Darja Semeņistaja (WTA 110.), Daniela Vismane (WTA 366.), Beatrise Zeltiņa un Adelina Lačinova.

Savukārt Turcijas vienības sastāvā ir Zejnepa Sonmeza (WTA 159.), Ipeka Oza (WTA 196.), Berfu Džengiza (WTA 324.), Aila Aksu (WTA 344.) un Čala Bujukakčaja (WTA 440.).

Pirmajā kārtā pirmdien Latvija ar 3-0 pieveica Portugāli, bet otrdien ar 1-2 piekāpās Nīderlandei. Turcija turnīru sāka ar neveiksmi mačā ar Nīderlandi (1-2), bet otrajā cīņā ar 2-1 pārspēja Portugāli.

Billijas Džīnas Kingas kausa Eiropas/Āfrikas zonas pirmās grupas turnīrs norisināsies līdz 13.aprīlim.

Portugālē sacenšas 12 komandas - Austrija, Bulgārija, Dānija, Grieķija, Latvija, Nīderlande, Norvēģija, Portugāle, Serbija, Turcija, Ungārija un Zviedrija.

Otrā grupā kopā spēlē Austrija, Dānija, Ungārija un Bulgārija, bet Grieķija tika ielozēta kopā ar Norvēģiju, Serbiju un Zviedriju.

Katras grupas uzvarētājas nodrošina ceļazīmi uz "play off" kārtu, pēc tam aizvadot apļa turnīru un noskaidrojot pirmo triju vietu ieguvējas. Grupās otro vietu ieņēmušās komandas apļa sacensībās noskaidros vēl vienu komandu, kura iekļūs "play-off" kārtā. Trešo vietu ieguvējas aizvadīs riņķa turnīru savā starpā, bet triju pēdējo vietu ieguvējas noskaidros divas komandas, kuras 2025.gadā spēlēs Eiropas/Āfrikas otrajā grupā.

2023.gada aprīlī Latvijas izlase šajās sacensībās ieņēma septīto vietu, saglabājot vietu grupā.

Izlases kapteiņa Adriana Žguna vadībā Latvijas izlasē cīnījās Vismane, Diāna Marcinkēviča, Zeltiņa un Lačinova.

Turnīrs Oeirašā norisinās āra kortos ar māla segumu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu