Žagars pērn apsvēris piedāvājumu karjeru turpināt Āzijā

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Artūrs Žagars.
Artūrs Žagars. Foto: bcwolves.official/Instagram

Basketbola izlases saspēles vadītājs Artūrs Žagars, kurš ļoti veiksmīgi aizvadīja Pasaules kausa izcīņu, pērn apsvēris piedāvājumu karjeru turpināt Āzijā, sportists atklāja intervijā Latvijas Televīzijai (LTV).

Žagars pēc veiksmīga snieguma Pasaules kausā, palīdzot Latvijas izlasei izcīnīt piekto vietu, parakstīja trīs gadu līgumu ar vienu no Eirolīgas grandiem Turcijas klubu Stambulas "Fenerbahce".

Latvijas basketbolists šosezon tika izīrēts Lietuvas klubam Viļņas "Wolves", kura sastāvā viņš pērn pārrāva kreisās kājas ceļgala iekšējās sānu saites. Žagars ir atguvies no traumas, un drīzumā atgriezīsies laukumā.

Pasaules kausa rekordists, kurš cīņā par piekto vietu uzvarā pret Lietuvas izlasi izpildīja 17 rezultatīvas piespēles, tika iekļauts turnīra otrajā simboliskajā izlasē.

Tobrīd bez kluba esošajam Žagaram piedāvājumu netrūka. Sākumā viņam šķitis, ka Ķīna ir labs variants, jo tas ir atšķirīgs no karjeras veidošanas Eiropā.

"Lai cik smieklīgi tas būtu, viens no reālākajiem variantiem bija Ķīna. Pašā sākumā es vairāk domāju par Ķīnu, bet aģenti un ģimene ieteica karjeras ziņā gudrāku ceļu," pastāstīja Žagars.

"Domāju, ka varbūt man jāizvēlas savs ceļš. Neviens cits tādā vecumā nebija to darījis. Gribējās pamēģināt kaut ko citu, kas atšķiras no ierastās karjeras līknes," pārdomas par piedāvājumu spēlēt Ķīna klāstīja Žagars.

"Man šķiet, ka piedāvājums bija no Šanhajas "Sharks". Tas gan bija tikai sarunu līmenī. Nebija nolikts priekšā kontrakts, kas tikai jāparaksta. Bija jāizanalizē, ko labāk darīt – iet uz Ķīnu vai ar vienu kāju lēkt iekšā Eirolīgā."

23 gadus vecais saspēles vadītājs nav pārstājis sapņot par spēlēšanu Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA), taču galvenais mērķis ir spēlēt pēc iespējas augstākā līmenī.

"Ar "Fenerbache" runājām jau [Pasaules kausa] turnīra vidū. Arī piedāvājums Ķīnā uzpeldēja vēl pirms turnīra beigām. Mēģinājām vilkt garumā tik ilgi, cik vien bija iespējams, lai redzētu, vai pienāks vēl kāds interesants piedāvājums. Pēc manām domām, "Fenerbache" bija labākais piedāvājums ar atrāvienu. Nebija ilgi jādomā."

Žagars pirmo reizi pēc oktobrī gūtā ceļgala savainojuma trešdien tika iekļauts Viļņas "Wolves" pieteikumā Lietuvas Basketbola līgas (LKL) mačam, taču laukumā viņš vēl nedevās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu