Ābola komanda bez zaudējumiem sasniedz Zviedrijas čempionāta finālu

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas hokejists Rodrigo Ābols (pa kreisi)
Latvijas hokejists Rodrigo Ābols (pa kreisi) Foto: Rogle BK (X/Twitter)

Latvijas hokejista Rodrigo Ābola pārstāvētā komanda Engelholmas "Rogle" ceturtdien sasniedza Zviedrijas hokeja līgas (SHL) finālu.

"Rogle" savā laukumā ar rezultātu 4:2 (0:2, 1:0, 3:0) pārspēja "Vaxjo" komandu, sērijā līdz četrām uzvarām triumfējot ar 4-0.

Ābols nospēlēja 15 minūtes un 16 sekundes, trīsreiz meta pa vārtiem, uzvarēja 12 no 18 iemetieniem un maču pabeidza ar negatīvu lietderības koeficientu -1.

"Rogle", kas regulāro čempionātu noslēdza devītajā vietā, izslēgšanas spēļu turnīrā ceļā uz finālu izcīnījusi 10 uzvaras 10 mačos.

Astotdaļfināla sērijā "Rogle" ar 2-0 pārspēja "Timra", bet ceturtdaļfinālā ar 4-0 izdevās uzveikt šīs sezonas regulārā čempionāta uzvarētāju Kārlstades "Farjestad".

"Rogle" otro reizi sasniegusi Zviedrijas čempionāta finālu. 2021. gadā nācās samierināties ar zaudējumu Vekšes "Lakers" komandai.

Ābols ar komandas biedru zviedru Linusu Sandinu patlaban ir "play-off" turnīra rezultatīvākie spēlētāji ar 10 punktiem – katram ir pieci vārti un piecas piespēles.

Otrā pusfināla sērijā Latvijas uzbrucēja Mārtiņa Dzierkala pārstāvētā Šellefteo AIK ar 2-1 ir vadībā pret Gēteborgas "Frolunda".

Pagājušajā sezonā par čempioni kļuva Vekšes "Lakers", kas finālsērijā ar 4-1 uzvarēja Šellefteo AIK.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu