Norvēģijas biatlona zvaigznes žests aizkustinājis PK kopvērtējuma uzvarētāju

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Itālijas biatloniste Liza Vitoci, kura kļuva par 2023./2024.gada Pasaules kausa (PK) sezonas kopvērtējuma uzvarētāju, neslēpa, ka viņu aizkustinājis norvēģietes Ingrīdas Lannmarkas Tandrevollas žests uzreiz pēc pēdējām sacensībām.

Pasaules kausa izcīņas sezona noslēdzās pirms četrām nedēļām Ziemeļamerikā. Pēdējais posms tika aizvadīts Kenmorā, Kanādā. Sievietēm PK izcīņa izvērsās ļoti interesanta un spraiga; cīņa par uzvaru kopvērtējumā ritēja līdz pat pēdējam brīdim pēdējā no disciplīnām. 

Kopvērtējuma uzvarētāja noskaidrojās pašos pēdējos kilometros un šautuvē. 29 gadus vecā Vitoci, kura uzvarēja astoņās sacensībās Pasaules kausa posmos, pirmo reizi karjerā ieguva Lielo kristāla globusu. Vitoci iekrāja 1091 punktu, otro vietu ar 1068 punktiem izcīnīja francūziete Lu Žanmono, kamēr trešajā pozīcijā ar 1044 punktiem ierindojās norvēģiete Ingrīda Lannmarka Tandrevolla.

Pēc finiša Tandrevolla, kura arī cīnījās par uzvaru kopvērtējumā, apskāva Vitoci. "Tas bija emocionāls brīdis. Man jāatzīst, ka tas bija tās dienas pats jaukākais žests. No vienas puses, es jutu līdzi Ingrīdas pārdzīvojumam, jo savulaik pati esmu bijusi līdzīgā situācijā. Tomēr viņai pietika spēka mani sagaidīt, novilkt slēpes, apskaut mani un pateikties, ka liku viņai smagi strādā un pilnveidoties. Tas mani aizkustināja. Šo žestu es vienmēr paturēšu savā sirdī. Ceru, ka kādu dienu Ingrīda tiks atalgota," "Fondo Italia" citēta Vitoci. 

Vitoci 2022./2023. gada sezonā PK kopvērtējumā izcīnīja trešo vietu. 

Tandrevolla, kura ir divus gadus jaunāka par Vitoci, vēl ne reizi nav uzvarējusi PK kopvērtējumā. Taču viņa tiek uzskatīta par vienu no pēdējo gadu pasaulē labākajām biatlonistēm. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu