Noskaties Virslīga nebeidz pārsteigt – "Tukums 2000"/"Telms" sensacionāli uzveic "Riga FC" (237)

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
"Tukums 2000"/"Telms" futbolisti
"Tukums 2000"/"Telms" futbolisti Foto: Aiga Veisa ("Tonybet" futbola virslīgas arhīvs)

"Tukums 2000"/"Telms" futbolisti otrdien savā laukumā "Tonybet" Latvijas virslīgas septītās kārtas mačā sensacionāli ar 2:1 (2:1) pārspēja līdervienību "Riga FC".

Skaitot kopā pirmās līgas, virslīgas un Latvijas kausa spēles, "Riga FC" kopš 2015. gada izcīnīja uzvaru visos 15 iepriekšējos šo divu komandu savstarpējos dueļos, taču tagad "Tukums 2000"/"Telms" vienība pārtraukusi zaudējumu sēriju.

Iepriekšējā sezonā "Tukums 2000"/"Telms" piekāpās "Riga FC" visās četrās savstarpējās virslīgas spēlēs – 0:4, 0:6, 1:5 un 0:2.

Otrā puslaika ievadā laukuma saimnieki izvirzījās pēc spēlētām nepilnām 11 minūtēm, kad pēc tālas piespēles pretuzbrukumu ar precīzu sitienu noslēdza Kenrojs Kempbels.

Spēles 70.minūtē tukumnieku pārsvaru dubultoja Žodī Stefensons, kurš pēc standartsituācijas izspēles no tuvas distances raidīja bumbu "Riga" vārtos.

84.minūtē pēc Braiana Penjas piespēles soda laukumā vienus vārtus ar slīpu sitienu vārtu labajā apakšējā stūrī atguva Eduards Dašķevičs - 1:2.

Divi lieliski vārtu gūšanas momenti spēles noslēgumā bija Žodī Stefensonam, pirmajā no tiem "Riga" vārtsargam Nilam Tomam Puriņam neļaujot bumbai šķērsot vārtu līniju, bet otrajā Stefensonam trāpot pa kreiso vārtu stabu.

Jau kompensācijas laikā no labas pozīcijas soda laukumā garām vārtu kreisajam stūrim sita Lukass Moreira.

Turnīra tabulā 15 punkti septiņos mačos ir "Riga", 13 punktus sešās cīņās ir izcīnījusi RFS bet septiņās - "Tukums 2000"/"Telms", sešos mačos "Daugavpilij" ir 11 punkti, desmit punktus ir iekrājusi "Valmiera", septiņi punkti ir "Metta", pie sešiem punktiem tikusi "Liepāja", pie pieciem - "Auda" un "Grobiņas SC"/LFS, bet divi punkti ir "Jelgavai".

Trešdien "Auda" tiksies ar "Daugavpili", bet RFS - ar "Metta", bet ceturtdien "Grobiņas SC"/LFS uzņems "Liepāju" un "Jelgava" - "Valmieru".

Virslīgas čempionāts ar desmit komandu līdzdalību notiek četros apļos, katrai komandai aizvadot 36 spēles. 180 spēles paredzēts aizvadīt līdz 9.novembrim.

Pagājušajā sezonā otro reizi par čempioni kļuva RFS, kas nodrošināja uzvaru tikai pēdējā kārtā, izcīnot uzvaru pār "Metta" komandu ar 1:0.

Komentāri (237)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu