Latvijas pretiniecei PČ palīdzēs viens no NHL rezultatīvākajiem aizsargiem

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
NHL spēlētāji Rasmuss Dālins un Zemgus Girgensons
NHL spēlētāji Rasmuss Dālins un Zemgus Girgensons Foto: AP/Scanpix

Latvijas pretiniecei Zviedrijai pasaules čempionātā palīdzēs viens no šīs sezonas Nacionālās hokeja līgas (NHL) rezultatīvākajiem aizsargiem Rasmuss Dālins.

Pērnruden Dālins parakstīja astoņu gadu un 88 miljonu ASV dolāru līgumu ar NHL klubu Bufalo "Sabres", kurā spēlē arī Latvijas uzbrucējs Zemgus Girgensons.

24 gadus vecais Dālins šosezon NHL regulārajā čempionātā 81 spēlē guva 20 vārtus un veica 39 rezultatīvas piespēles.

Dālins ar 59 punktiem patlaban ir šīs sezonas NHL pamatturnīra 10. rezultatīvākais aizsargs un trešais labākais vārtu guvējs savā pozīcijā.

Girgensona un Dālina pārstāvētā "Sabres" jau 13. gadu pēc kārtas nav kvalificējusies Stenlija kausa izcīņai, līdz ar to NHL sezona viņiem ir noslēgusies.

"Nevēlos noslēgt sezonu aprīli, vēlos vēl spēlēt hokeju. Vēlos spēlēt Zviedrijas izlasē un iepriecināt fanus," hokejistu citē "hockeysverige.se".

Dālinam šī ir sestā sezona "Sabres" sastāvā. Zviedrijas izlasi viņš iepriekš ir pārstāvējis 2022. gada pasaules čempionātā un 2018. gada olimpiskajās spēlēs.

2024. gada pasaules čempionāts Čehijas pilsētās Prāgā un Ostravā norisināsies no 10. līdz 26. maijam. ​Latvijas izlase uz pasaules čempionātu dosies 9. maijā.

Pasaules čempionātā B apakšgrupā Latvija tiksies ar Franciju, Vāciju, Kazahstānu, Poliju, Slovākiju, Zviedriju un ASV.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu