MMA zvaigzne Topuria pievienojas protestētājiem Tbilisi

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Iļja Topuria
Iļja Topuria Foto: AFP/SCANPIX

Tbilisi turpinās demonstrācijas pret pretrunīgi vērtēto ārvalstu ietekmes likumprojektu, kuru Gruzijas parlaments apstiprinājis pirmajā lasījumā. Trešdien protestētājiem pievienojās arī pazīstamais jauktās cīņas mākslas (MMA) cīkstonis Iļja Topuria.

27 gadus vecais Topuria, kurš pirms pāris mēnešiem tika kronēts par UFC čempionu kategorijā līdz 65,8 kg, ir viena no daudzajām sporta zvaigznēm, kas atbalsta savas valsts centienus pievienoties Eiropas Savienībai (ES). 

Topuria ir dzimis Vācijā, bet starptautiskajā ringā viņš piedalās kā Gruzijas un Spānijas pārstāvis. 

Opozīcijas boikotētajā balsojumā valdošās partijas "Gruzijas sapnis" deputāti ar 83 balsīm par un nevienu pret nobalsoja par likumprojekta pieņemšanu pirmajā lasījumā. "Gruzijas sapnis" kontrolē 84 no 150 vietām parlamentā un var pieņemt šo likumprojektu bez opozīcijas atbalsta.

Likumprojekta pretinieki dēvē to par "Krievijas likumu" un apgalvo, ka likuma pieņemšana kavētu Gruzijai realizēt savu mērķi pievienoties ES, kas pagājušajā gadā piešķīra valstij sen kāroto kandidātvalsts statusu.

Tūkstošiem cilvēku pēdējās dienās pulcējušies pie parlamenta, skandējot "Nē Krievijas likumam!" un nobloķējot satiksmi uz Gruzijas galvaspilsētas galvenās maģistrāles. 

Līdzīgi kā Topuria rīkojušies arī vairāki Gruzijas futbola izlases spēlētāji, kuri pirmo reizi vēsturē ieveda valstsvienību Eiropas čempionāta finālturnīrā. Tāpat par savas valsts virzību ES virzienā ir vīriešu basketbola izlases kapteinis Tornike Šengelija. 

ES ir aicinājusi Tbilisi nepieņemt šo likumprojektu, norādot, ka tas ir pretrunā demokrātiskajām reformām, kas valstij jāveic, lai virzītos uz dalību ES. Eiropadomes prezidents Šarls Mišels norādījis, ka likumprojekts attālina Gruziju no ES, nevis pietuvina tai.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu