Komandu saliedēšana ārpus komforta zonas: ieguvumi un izaicinājumi

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Edgars Kalmēns/Apollo

Mūsdienu dinamiskajā biznesa vidē panākumu atslēga ir ne vien individuālas prasmes, bet arī spēcīga komanda. Darbinieku saliedētība un spēja efektīvi sadarboties ir būtiska ne vien ikdienas uzdevumu veikšanai, bet arī ambiciozu mērķu sasniegšanai.

Kā komandu saliedēšanas aktivitātes ārpus komforta zonas stiprina uzņēmumu?

  • Uzlabo sadarbību un komunikāciju: Kopīgas aktivitātes veicina atvērtu saziņu un uzticēšanos starp kolēģiem, radot labvēlīgu vidi ideju apmaiņai un kopīgai problēmu risināšanai.
  • Veicina motivāciju un entuziasmu: Aizraujošas un izaicinošas aktivitātes rada pozitīvu atmosfēru, kas motivē darbiniekus un paaugstina viņu entuziasmu pret darbu.
  • Attīsta līderības prasmes: Komandas saliedēšanas aktivitātes sniedz iespēju katram indivīdam izpausties un atklāt savas stiprās puses, vienlaikus apgūstot līderības un komandas vadības principus.
  • Palielina produktivitāti: Saliedēta un motivēta komanda spēj efektīvāk sasniegt izvirzītos mērķus, paaugstinot uzņēmuma kopējo produktivitāti.
  • Uzlabo problēmu risināšanas spējas: Aktivitātes, kas prasa stratēģisku domāšanu un radošu pieeju, palīdz darbiniekiem attīstīt prasmes sarežģītu problēmu risināšanā un nestandarta situāciju apgūšanā.

Apstiprinot minēto, ar pārdomām dalās Ilze Medne, Personāla vadības podkāsta "HR PODCAST" vadītāja, pieaugušo prasmju attīstības trenere, integrālais koučs: Pastāvīga mācīšanās un pilnveide: komandās, kurās valda augsta psiholoģiskā drošība, dalībnieki jūtas droši dalīties ar savām kļūdām un mācīties no tām. Šī atklātība un iespēja mācīties no neveiksmēm veicina ne tikai individuālu, bet arī komandas izaugsmi. Tieši psiholoģiskās drošības trūkums var radīt tādas sekas kā stresa līmeņa paaugstināšanos, izdegšanu un lielāku darbinieku maiņu. Tāpēc būtiski nodrošināt komandām iespēju būt tādā vidē, kurā darbinieki ne tikai labi jūtas, bet kopīgi mācās, sporto, uzstāda mērķus un meklē risinājumus kā tos sasniegt, un tas notiek vidē, kas nav saistīta ar ikdienas darbu."

Apliecināt sava uzņēmuma kolektīva izturību un saliedētību iespējams gan pašu veidotos pasākumos, gan piedaloties plašākos, organizētos notikumos. "Optibet Stipro Skrējiena" TVNET+ Uzņēmumu čempionāts ir viens no lieliskākajiem veidiem kā ne tikai apliecināt savas komandas vienotību, bet arī pierādīt uzņēmumu līderību savā nozarē.

Uzņēmumiem ir iespēja pieteikt savu komandu "Optibet Stipro Skrējiena" galvenajai vai Draugu distancei, piedaloties TVNET+ Uzņēmumu čempionātā. Reģistrēšanās atvērta līdz 1. maija vakaram vai pasākuma dienā, norises vietā.

Lielākais tautas izturības un piedzīvojumu skrējiens "Optibet Stipro Skrējiens" notiks jau pavisam drīz - 4. maijā Ķegumā, atpūtas un sporta kompleksā "Zelta Zirgs". Šogad ir īpaši padomāts, lai skrējienā varētu piedalīties ikviens interesents neatkarīgi no vecuma un fiziskās sagatavotības.

Reģistrēties skrējienam var "Biļešu Servisa" interneta vietnē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu