NBA uz mūžu diskvalificē līgas spēlētāju

CopyDraugiem X Whatsapp
Džontejs Porters
Džontejs Porters Foto: AP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācija (NBA) uz mūžu diskvalificēja Toronto "Raports" uzbrucēju Džonteju Porteru par iesaistīšanos totalizatoros.

Līgas veiktajā izmeklēšanā tika noskaidrots, ka Porters likmju veicējiem atklājis konfidenciālu informāciju saistībā ar savu gatavību piedalīties spēlē, kā arī apzināti ierobežojis savu iespēju doties laukumā, lai ietekmētu likmes uz savu maču. Savukārt, kad viņš vēl spēlēja G līgā, basketbolists veica likmes uz NBA mačiem.

NBA pavēstīja, ka izmeklēšana, kas tika uzsākta marta beigās saistībā ar aizdomīgām likmēm uz Portera statistiku, joprojām turpinās.

"Nav nekā svarīgāka par NBA sacensību integritātes aizsargāšanu līdzjutēju, komandu un visu sportā iesaistīto dēļ, tāpēc Porteram par pārkāpumiem tiek piemērots visstingrākais sods," norādīja NBA komisārs Ādams Silvers.

Līgas veiktajā izmeklēšanā atklājās, ka Porters kādam sporta likmju veicējam atklājis informāciju par savu veselības stāvokli pirms 20. marta spēles ar Sakramento "Kings", kamēr kāds cits uz attiecīgo spēli veica 80 tūkstošu ASV dolāru likmi, paredzot, ka Porters aizvadīs vāju spēli. Viņš pret "Kings" spēlēja tikai trīs minūtes, kas ļāva likmes veicējam tikt pie 1,1 miljona dolāru, taču aizdomu dēļ nauda netika izmaksāta.

Tāpat noskaidrojās, ka Porters šogad veicis vismaz 13 likmes uz NBA mačiem laika posmā no janvāra līdz martam.

24 gadus vecais basketbolists daļu sezonas pavadīja G līgā, bet NBA šosezon viņš 26 spēlēs vidēji izcēlās ar 4,4 punktiem, 3,2 atlēkušajām bumbām un 2,3 rezultatīvām piespēlēm.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu