Līdz Parīzes olimpiskajām spēlēm ir atlikuši trīs mēneši, taču ne viss norit pēc iepriekš izplānota scenārija. Jāgatavojas arī vēl neparedzētiem apstākļiem - papildu tēriņi un kiberuzbrukumi.

Olimpiskā uguns Francijā tiks iedegta 26. jūlijā, taču ceļš uz šīs vasaras lielāko sporta forumu nebūt nav gluds. Budžetā parādījies deficīts. Vēl martā valdīja optimisms, ka spēles tiks organizētas par sākotnēji plānotajiem deviņiem miljardiem eiro, taču šobrīd pavērusies cita aina.

Neviens nav varējis norādīt uz precīziem skaitļiem, cik Parīzes spēles galu galā izmaksās. Organizatori neslēpj, ka budžets piebriedis līdz vairāk nekā 10 miljardiem eiro. Līdz ar to organizatori raugās Francijas valdības virzienā, kam spēlēm būtu jāatrod vairāk līdzekļu franču kabatās. "Mēs esam sasnieguši riska zonu," aģentūrai AFP sacīja avots Francijas valdībā.

Pagājušajā nedēļā gan Francijas sporta ministre Amēlija Udeā-Kastera mierināja visus, kas noraizējušies par olimpisko spēļu norisi. Valdība ir sagatavojusies neparedzētiem gadījumiem. "Nav pamata domāt, ka mums kaut kā pietrūktu," atsaucoties uz Francijas sporta ministres teikto, vēstīja "Inside The Games".

Lētākās vasaras spēles šajā gadsimtā

Cik franči tērēs par olimpiskajām spēlēm? Daudz...

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp