Video NBA draftam pieteicies potenciālais pirmais numurs Risašē

CopyDraugiem X Whatsapp
Zakarijs Risašē
Zakarijs Risašē Foto: AFP/SCANPIX

2024. gada Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) draftam pieteicies potenciālais pirmais numurs francūzis Zakarijs Risašē, vēsta ESPN.

2,08 metrus garais francūzis, kuram pirms divām nedēļām palika 19 gadi, norādīja, ka dodas piepildīt savu sapni un spēlēt NBA.

"Tas vienmēr ir bijis mans sapnis iekļūt pasaules labākajā līgā," sarunā ar ESPN sacīja Risašē. "Jau kopš bērnības esmu smagi strādājis, lai to panāktu."

Šosezon Risašē pārstāv dzimtenes vienību "Bourg-en-Bresse", kuras rindās Francijas spēcīgākajā divīzijā (NLB) vidēji guvis 10,4 punktus un izcīnījis 3,4 bumbas zem groziem, kā arī bieži aizsardzībā spēlējis pret pretinieku līderiem. Komanda ar 29 spēlēs izcīnītu 21 uzvaru šobrīd ieņem kopvērtējumā trešo vietu un garantējusi sev dalību izslēgšanas spēlēs, kuras sāksies maija otrajā pusē.

Tāpat ar komandu Risašē sasniedza šīs sezonas ULEB Eirokausa finālu, kurā sērijā līdz divām uzvarām ar 0-2 piekāpās citai Francijas vienībai "Paris".

Eirokausā Risašē bija komandas otrs rezultatīvākais spēlētājs, vidēji mačā gūstot 11,3 punktus un izcīnot 3,3 bumbas zem groziem.

"Mans mērķis sezonas sākumā bija tikt draftētam pēc iespējas augstāk," atklāj Risašē. "Taču es nebūšu dusmīgs vai vīlies, ja nebūšu pirmais vai otrais numurs."

"Zinu, ka NBA drafts nav beigas, tas ir tikai sākums," piebilda jaunais basketbolists. "Tāpēc nepievēršu pārāk lielu uzmanību tam, ar kuru numuru varētu tikt izvēlēts."

Jaunā uzbrucēja tēvs Stefāns Risašē savulaik spēlēja vairākos vadošajos Eiropas klubos ULEB Eirolīgā, bet 2000. gadā kopā ar Francijas izlasi izcīnīja sudraba godalgas Sidnejas olimpiskajās spēlēs.

Šogad NBA drafts notiks no 26. līdz 27. jūnijam Ņujorkā. Izvēles kārtība tiks noteikta pēc NBA drafta izlozes 12. maijā Čikāgā. Uz drafta pirmo numuru pretendēs 14 klubi, kuri neiekļuva izslēgšanas spēlēs.

Pērn ar pirmo numuru draftā tika izvēlēts cits francūzis Viktors Vembanjana, kurš debijas sezonā Sanantonio "Spurs" rindās sasniedza teicamu statistiku - vidēji mačā 21,4 punkti, 10,6 atlēkušās bumbas, 3,9 rezultatīvas piespēles, 3,6 bloķēti metieni un 1,2 pārtvertas bumbas spēlē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu