Harijs Vītoliņš gatavojas trešajam pasaules čempionātam Latvijas hokeja izlases galvenā trenera amatā. 2022. gadā komanda ieguva 10. vietu, bet pērn pirmo reizi vēsturē izcīnīja medaļas – bronzas godalgas. Lai gan sagatavošanās darba struktūra ir tāda kā pērn, kas ļāva sasniegt lielisko panākumu, šopavasar situācija ir pavisam citāda nekā pagājušajā gadā, intervijā TVNET norādīja treneris.

Latvijas hokeja izlases fiziskās sagatavotības Ēriks Visockis pērn lidostā "Rīga" uzreiz pēc atgriešanās no Somijas pilsētas Tamperes, kur tika izcīnīta bronzas medaļa, sarunā ar TVNET pauda zīmīgas atziņas, kas skaidroja komandas panākumu pasaules čempionātā – vajadzēja pārmaiņas, taču čīkstēšanas nebija.

"Viss sākās ar vienu dienu, kad pēc iepriekšējā pasaules čempionāta apsēdāmies ar treneri Vītoliņu un sapratām, ka kaut kas ir jāmaina. Izveidojām fundamentālu fiziskās sagatavošanās plānu ar citādākiem instrumentiem. Pieturējāmies pie plāna pat tad, kad bija fiziskā bedre un parādījās šaubas, vai ejam pareizā virzienā. Nebija nekādas čīkstēšanas. Visi gāja un strādāja neatlaidīgi uz 100%. Plāns realizējās. Uzskatu, ka tieši plānošana bija panākuma atslēga," teica Visockis.

Tagad, kad pagājis nepilns gads kopš vēsturiskā panākuma, Vītoliņš intervijā TVNET norādīja, ka sagatavošanas darba struktūra ir tāda pati kā pērn, taču šopavasar situācija ir cita nekā pagājušajā gadā.

Pilnā intervija pieejama TVNET+ abonentiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp