Foto LOK birojā atklāta Parīzes olimpiešu siena

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks kopā ar Francijas vēstnieci Latvijā Aurēliju Ruajē-Gunēnu, Izglītības un zinātnes ministrijas Sporta departamenta pienākumu izpildītāju Juri Zīvartu un olimpiešiem šāvēju Agati Rašmani un svarcēlāju Ritvaru Suharevu otrdien LOK birojā atklāja olimpiešu sienu, informē LOK.

Gatavojoties olimpiskajām spēlēm Parīzē, kas norisināsies no 26.jūlija līdz 11.augustam, LOK izveidojusi olimpiešu sienu, kurā atspoguļot un lepoties ar olimpiskajiem sportistiem. Šobrīd uz sienas izvietoti piecu sportistu portreti un divas izcīnītās sporta veidu kvotas.

Pērn kā pirmā no Latvijas sportistiem olimpisko spēļu kvalifikācijas normu izpildīja šķēpmetēja Līna Mūze-Sirmā. Spēlēm kvalificējusies arī Rašmane, kura pārstāvēs Latviju ložu šaušanā ar pistoli 10 metru un 25 metru disciplīnās.

Šosejas riteņbraukšanā ir izcīnītas divas kvotas, sievietēm vienu izcīnīja Anastasija Karbonāri. Savukārt vīriešu konkurencē kvota ir izcīnīta pēc Nāciju ranga un Latviju Parīzē pārstāvēs sportists, kurš būs vislabākais pēc Latvijas Riteņbraukšanas federācijas (LRF) izstrādātajiem iekšējiem kritērijiem.

Jāšanas sportā spēlēm kvalificējies Kristaps Neretnieks kopā ar zirgu "Palladium KJV", kuri startēs konkūra disciplīnā. Aprīlī olimpisko spēļu ceļazīmes izcīnīja svarcēlājs Suharevs un Latvijas 3x3 vīriešu basketbola izlase.

Suharevs un Rašmane, kuriem bija iespēja ierasties klātienē, lai atklātu Parīzes Olimpisko spēļu Olimpiešu sienu, savus portretus papildināja ar autogrāfiem. Laika gaitā visi sportisti tiks aicināti viesoties LOK telpās un parakstīt savus portretus. Tāpat visas kvotas, kurām šobrīd vēl nav konkrētu sportistu attēli, tiks aizvietotas ar sportistiem, kuri dosies uz Parīzi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu