Video ASV basketbola zvaigzne par laiku Krievijas cietumā: apstākļi bija necilvēcīgi (4)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Britnija Grainere
Britnija Grainere Foto: AP/Scanpix

ASV basketboliste Britnija Grainere, kura gandrīz 10 mēnešus atradās ieslodzījumā Krievijā, pastāstījusi par tur pavadīto laiku. Viņa neslēpj, ka apstākļi bijuši necilvēcīgi.

Divkārtējā olimpiskā čempione un Sieviešu nacionālās basketbola asociācijas (WNBA) čempione tika arestēta 2022. gada februārī Maskavas lidostā par neliela daudzuma kaņepju eļļas glabāšanu. 33 gadus vecajai sportistei tika izvirzītas apsūdzības narkotiku kontrabandā, un tiesa viņai piesprieda deviņu gadu cietumsodu.

Vēlāk Grainere tika atbrīvota apmaiņā pret ASV ieslodzīto Krievijas ieroču tirgoni Viktoru Butu.

Foto: Britnija Grainere ierodas uz tiesas prāvu Krievijā

Tagad Grainere par savu pieredzi Krievijas cietumā pastāstījusi televīzijas ABC raidījumam "20/20".

"Uz mana matrača bija asins traipi. Man nebija ziepju, nebija tualetes papīra. Es vairs nejutos kā cilvēks. Es sev teicu, ka tas būs kā ceļojums un man tas ir jāizdzīvo, lai kas arī notiktu," sacīja Grainere.

Aizturēšanas brīdī Grainere baidījusies, ka viņas dzīvei ir pienācis gals. "Es baidījos, ka šeit arī viss beigsies. Biju ļoti nobijusies, jo bija tik daudz nezināmā," pauda Grainere.

Pilna intervija ar Graineri tiks rādīta ABC kanālā 1. maijā.

2,06 m slaidā Grainere ar savu prasmi ietriekt bumbu grozā no augšas tiek uzskatīta par vienu no labākajām pasaules basketbolistēm.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu