Foto Viena no pasaules daiļākajām ātrslidotājām pieņēmusi negaidītu lēmumu

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Juta Lērdama
Juta Lērdama Foto: dpa/scanpix

Viena no pasaulē skatītākajām ātrslidotājām Juta Lērdama paziņojusi, ka nākamsezon nepiedalīsies Pasaules kausa izcīņas posmos. Tomēr 25 gadus vecā holandiete karjerai punktu neliek. Viņa plānojot piedalīties 2026. gada ziemas olimpiskajās spēlēs Itālijā.

Lērdama par to paziņoja savā "Instagram" kontā, kur viņai ir 4,3 miljoni sekotāju. Izskatīgās un talantīgās ātrslidotājas līdzjutēji neslēpj, ka tas viņus pārsteidzis. "Gribu informēt, ka nākamajā sezonā neslidošu dzeltenajā formā. Šobrīd manā karjerā ir nepieciešams kaut kas cits.

Vairākas nedēļas par to domāju, olimpiskās spēles ir pēc diviem gadiem. Vienmēr esmu sekojusi savai sirdsbalsij, instinktiem un zinu, ko vēlos darīt turpmāk," raksta Lērdama, dodot mājienus, ka olimpiskās spēles joprojām ir viņas plānos.

Lērdama savas karjeras laikā kļuvusi par seškārtēju pasaules čempioni, bet olimpiskajās spēlēs viņa tikusi tikai pie vienas medaļas, kad 2022. gadā Pekinā ieguva sudrabu 1000 m distancē.

Iepriekšējā sezonā viņa izcīnīja trīs medaļas titulsacensībās. Kalgari viņa izcīnīja bronzu 1000 m distancē, pasaules čempionātā sprinta sacensībās Inzelā tika pie tādas pašas medaļas. Viņa ieguva zeltu 1000 metru distancē Eiropas čempionātā, kas notika dzimtenē, Hērenvēnā.

Nīderlandes ātrslidotāja plašu popularitāti iemantojusi pēc tam, kad sāka tikties ar pazīstamo "YouTube" zvaigzni un bokseri Džeiku Polu, kuram "Instagram" ir 26,5 miljoni sekotāju. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu