Bijušais Nīderlandes izlases futbolists iekūlies nepatikšanās arī Krievijā (138)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Kvinsijs Promess
Kvinsijs Promess Foto: AP/Scanpix

Bijušais Nīderlandes valstsvienības futbolists Kvinsijs Promess, kuram Nīderlandē piespriests sešu gadu cietumsods, iekūlies nepatikšanās arī Krievijā, uz kurieni futbolists pārbēga, lai izvairītos no soda. Tagad viņu nodokļu parādu dēļ meklē arī Krievijas tiesu izpildītāji.

Kādreizējais Amsterdamas "Ajax" kluba uzbrucējs Promess Nīderlandē tika notiesāts par narkotiku kontrabandu. Viņš turklāt ģimenes ballītē uzbruka brālēnam, iedurot viņam ceļgalā.

Tomēr Promess cietumā nav pavadījis nevienu dienu, jo pameta valsti un meklēja patvērumu Krievijā.

Futbolista pārstāvētā Maskavas "Spartak" komanda šomēnes atradās treniņnometnē Dubaijā, kur Promess neskaidros apstākļos iekļuva ceļu satiksmes negadījumā. 32 gadus vecais holandietis pameta notikuma vietu un zaudējumus cietušajam nav atlīdzinājis.

Vietējās varas iestādes viņu arestēja un, tā kā Nīderlandes policija viņu ir iekļāvusi "Interpol" meklēšanā, sākts izdošanas process uz viņa izcelsmes valsti. Tiesas process Apvienotajos Arābu Emirātos (AAE) paredzēts 2. maijā.

Pēc notikušā "Spartak" pārtrauca visas attiecības ar Promesu un neturpinās viņam maksāt algu. Viņa uzņēmumam Krievijā izveidojies nodokļu parāds 165 000 rubļu (1670 eiro) apmērā. Arī pats spēlētājs iedzīvojies 400 000 rubļu (4045 eiro) lielos parādos.

Promess lielu daļu savas karjeras pavadījis Krievijā. "Spartak" komandā viņš spēlēja arī no 2014. līdz 2018. gadam. Pēc tam viņš vienu un divas sezonas pavadīja attiecīgi "Sevilla" un "Ajax". "Spartak" sastāvā uzbrucējs atgriezās 2021. gadā.

Nīderlandes izlases rindās viņš laukumā devies 50 spēlēs, kurās izcēlies ar septiņiem vārtu guvumiem

Komentāri (138)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu