Latvijas sieviešu volejbola izlases kandidāšu sarakstā arī sešas ārzemēs spēlējošās volejbolistes

CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas sieviešu volejbola izlases spēlētājas
Latvijas sieviešu volejbola izlases spēlētājas Foto: Publicitātes foto

Latvijas sieviešu volejbola izlases kandidāšu sarakstā iekļautas sešas spēlētājas, kuras ikdienā pārstāv ārzemju klubus, vēsta Latvijas Volejbola federācija (LVF).

Latvijas izlases galvenais treneris Daniele Kapiori nosaucis 19 volejbolistes, kuras 29. aprīlī sāks gatavošanos Eiropas Sudraba līgas sacensībām.

Starp kandidātēm ir sešas volejbolistes, kuras šosezon spēlējušas ārpus Latvijas. Marta Kamēlija Levinska un Anna Rīta startēja NCAA sacensībās ASV, bet Levinska pēc studiju beigām sezonu pabeidza Turcijas virslīgā. Megija Dambrehte spēlēja Somijas čempionātā, Anija Jurdža sezonu noslēdza Grieķijā, Paula Nikola Ņečiporuka spēlēja Francijā, bet Junora Vagele - Rumānijā.

Savukārt no Latvijas klubiem pa sešām spēlētājām pārstāv Latvijas čempionāta finālistes "Rīgas Stradiņa Universitātes"/"Murjāņu Sporta ģimnāzijas" (RSU/MSĢ) un "Rīgas Volejbola skolas"/"Latvijas Universitātes" (RVS/LU) vienības.

"Šī būs gara vasara, mēs sākam tagad ar Eiropas Sudraba līgu un augusta beigās būs Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēles. Strādāsim kā komanda. Katra meitene ir kā puzles gabaliņš, kas veido vienotu bildi. Skatīsimies kādā gatavībā ir meitenes, jau pirmajā treniņā būs nozīmīgi redzēt viņu spēku un izaugsmi," sarunā ar LVF teica Kaprioti.

Eiropas Sudraba līgā spēlēs desmit valstu volejbolistes. Līgas izspēles kārtība šogad ir mainīta, katrai no komandām saskaņā ar rangu tabulu katrā spēlē tiekoties ar citas valsts vienību, taču ne visām.

Sievietēm Sudraba līgā sacensības noritēs četras nedēļas nogalēs pēc kārtas, sākot ar 16. maiju un beidzot ar 9. jūniju. Latvijas valstsvienība mačus aizvadīs pirmajās trīs nedēļas nogalēs. No 24. līdz 26. maijam sacensības notiks Rīgā, "Rimi" Olimpiskajā centrā Latvijai tiekoties ar Gruziju, kā arī Bosniju un Hercegovinu.

Sudraba līgas uzvarētāja tiks noskaidrota divās finālspēlēs abu komandu laukumos.

2023. gadā Latvijas sieviešu izlase Eiropas Sudraba līgā ar divām uzvarām ieņēma trešo vietu grupā, finālčetrinieka mačiem nekvalificējoties.

Eiropas čempionāta kvalifikācija, kas šoreiz norisināsies divu gadu laikā, sievietēm notiks 2024. gada augusta otrajā pusē un 2025. gada vasarā.

Latvijas sieviešu volejbola izlases kandidātes:

Cēlājas: Elvita Dolotova (RSU/MSĢ), Elza Reknere (RVS/LU);

Pirmā tempa spēlētājas: Lāsma Ozola (RVS/LU), Anna Rīta (Ostina Pī Valsts universitāte, ASV), Karmena Struka (RSU/MSĢ), Junora Vagele (Klužas-Napokas "U NTT Data Cluj", Rumānija);

Diagonāles spēlētājas: Marta Kamēlija Levinska (Ankaras PTT, Turcija), Megija Dambrehte (Kuopio "Puijo Wolley", Somija), Anete Čelnova (RVS/LU), Līva Sola ("Jelgava"), Katrīna Struka (RSU/MSĢ), Anija Jurdža (Saloniku "Aris", Grieķija);

Otrā tempa spēlētājas: Paula Nikola Ņečiporuka ("Belfort", Francija), Sindija Bože, Anna Cepurīte (abas - RVS/LU), Agija Ankevica (RSU/MSĢ);

"libero" spēlētājas: Elīna Zvaigzne (RVS/LU), Linda Šteinberga, Megija Grundmane (abas - RSU/MSĢ).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu