Boksa leģendas Taisona un "YouTube" zvaigznes Pola dueli sankcionēs kā profesionālu cīņu

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Boksa leģenda Maiks Taisons un "YouTube" zvaigzne Džeiks Pols
Boksa leģenda Maiks Taisons un "YouTube" zvaigzne Džeiks Pols Foto: AFP/Scanpix

Maika Taisona un Džeika Pola dueli sankcionēs kā oficiālu cīņu profesionālajā boksā, vēsta BBC.

Viens no vēsturē labākajiem bokseriem ar "YouTube" zvaigzni ringā tiksies 20. jūlijā Ārlingtonā (Teksasa, ASV). Cīņu translēs straumēšanas platforma "Netflix".

Duelis tiks sankcionēts kā oficiāla cīņa profesionālajā boksā. Tas nozīmē, ka cīņas iznākums tiks ierakstīts abu bokseru karjerās.

Tomēr cīņa notiks ar dažām izmaiņām noteikumos. Cīņas maksimālais ilgums būs astoņi raundi, katrs divas minūtes, nevis 12 raundi pa trim minūtēm.

Arī cimdi būs citādāki – 14 unces (396,8 grami), nevis 10 unces (283,5 grami). Proti, tiks izmantoti lielāki cimdi ar vairāk polsterējuma.

Teksasas Licencēšanas un regulēšanas departaments izvērtējis Pola un Taisona līdzšinējo pieredzi, kā arī viņu veselības stāvokli, pirms cīņa tika apstiprināta kā profesionāla, taču ar iepriekš minētajām atkāpēm.

Taisons, kuram cīņas laikā būs 58 gadi, profesionāla boksera karjeru noslēdza 2005. gadā. Bijušais pasaules čempions karjerā uzvarējis 50 no 58 cīņām. 

27 gadus vecais Pols, kuru iepriekš uz dueli centās izaicināt Latvijas bokseris Mairis Briedis, karjerā uzvarējis deviņās no desmit cīņām.

Taisons bija pirmais supersmagsvaru bokseris, kurš vienlaicīgi savā īpašumā bija ieguvis WBA, WBC un IBF pasaules čempiona jostas. Tas bija 1987. gadā, 10 gadus pirms Pola dzimšanas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu