Latvijas U-18 hokeja izlase aizvadīs pasaules čempionāta ceturtdaļfināla spēli

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas U-18 izlases hokejisti
Latvijas U-18 izlases hokejisti Foto: IIHF.com

Latvijas U-18 vīriešu hokeja izlase ceturtdien Somijas pilsētā Vantā pasaules U-18 čempionāta ceturtdaļfinālā spēkosies ar vienaudžiem no Kanādas.

Ceturtdaļfināla spēle sāksies plkst.19.45.

Ceturtdien pirmajā spēlē latvieši ar 1:3 zaudēja mājiniekiem somiem, pēc tam ar 5:3 pārspēja vienaudžus no Slovākijas, trešajā mačā ar 1:7 piedzīvoja sagrāvi pret amerikāņiem, bet noslēdzošajā apakšgrupas mačā ar 3:5 piekāpās Norvēģijai.

Latvijas hokejisti nodrošināja vietu ceturtdaļfinālā pēc tam, kad norvēģi ar 1:11 piedzīvoja sakāvi pret slovākiem, kas ļāva Latvijai apakšgrupā ierindoties ceturtajā pozīcijā.

Savukārt kanādieši ar 6:3 uzvarēja Zviedriju, ar 6:0 pārspēja Čehiju, ar 8:1 guva panākumu pār Šveici un ar 11:3 sagrāva Kazahstānu.

Gatavojoties Pasaules čempionātam, U-18 izlase novembrī aizvadīja U-20 turnīru Dānijā, decembrī tika rīkota nometnē Rīgā, bet februārī startēja U-18 Četru nāciju turnīra Dānijā.

Tikmēr pirms čempionāta Oļega Sorokina trenētā izlase aizvadīja piecas pārbaudes spēles - 6. un 7.aprīlī savā laukumā ar 1:2 pēcspēles metienos tika zaudēts un 5:1 uzvarēta Polijas U-18 izlase, bet 11. un 12.aprīlī izbraukumā tikās tika piedzīvota neveiksme 1:2 un izcīnīts panākums 3:2 cīņās ar Čehijas U-18 izlasi. Pēdējā pārbaudes spēlē Latvijas U-18 valstsvienība jau Somijā pirmdien ar 0:4 piekāpās Zviedrijas vienaudžiem.

Pasaules čempionāta ceturtdaļfināla spēles notiks 2.maijā, pusfināls - 4.maijā, bet medaļu ieguvēji tiks noskaidroti 5.maijā.

Šajā sezonā darbā ar Latvijas U-18 hokeja izlase Sorokinam asistēs Herberts Vasiļjevs, Maksims Širokovs un vārtsargu treneris Reinis Repšs. Savukārt par fizisko sagatavotību rūpēsies Raivis Miezāns, bet video trenera pienākumus pildīs Artūrs Barovskis.

Latvijas U-18 hokeja izlases spēlētāju saraksts:

vārtsargi - Mikus Vecvanags (HS "Rīga"), Nils Roberts Mauriņš ("Sodertalje", Zviedrija), Dilans Birkāns ("Odense", Dānija);

aizsargi - Krists Retenais, Oskars Nils Briedis, Krišjānis Sārts (visi - HS "Rīga"), Harijs Cjunskis ("Lugano", Šveice), Rolands Naglis ("Bern", Šveice), Darels Uļjanskis (AIK, Zviedrija), Bruno Petrovičs ("Alberta Academy", Kanāda);

uzbrucēji - Antons Macijevskis, Edvīns Bērziņš, Maksims Pumpiņš, Aleksandrs Zaprivoda, Dmitrijs Diļevka, (visi - HS "Rīga"), Olivers Mūrnieks ("Mogo"/LSPA), Bruno Osmanis, Nils Vanags (abi - "Bojorkloven", Zviedrija), Markuss Kristians Sieradzkis, Maksims Haritoncevs (abi - "Mora"), Kārlis Flugins ("Oskarshamn", Zviedrija), Daniels Serkins ("Thurgau", Šveice), Martins Klaucāns (Ņūdžersijas "Rockets", ASV).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu