Šveices biatloniste sacentusies treniņos un pie pusdienu galda

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Elisa Gasparina
Elisa Gasparina Foto: EPA/Scanpix

Ēšanas traucējumi ir samērā izplatīti, arī augstākā līmeņa sportā. Šveices biatloniste Elisa Gasparina dalījusies ar savu stāstu, rūgto pieredzi.

Intervijā laikrakstam "Aargauer Zeitung" 32 gadus vecā biatloniste pastāstīja, ka viņas problēmas sākās, kad kopā ar komandas biedrenēm gatavojās 2014. gada ziemas olimpiskajām spēlēm Sočos.

Šveices komandas dalībnieces savā starpā sacentušās pat pie pusdienu galda, taču, kā norāda Gasparina, viņas mērķis bijis ēst mazāk nekā pārējie. "Mēs skatījāmies viens otra šķīvjos un to, kurš kad ko un cik daudz apēd," viņa teica.

Gasparinai Sočos veicās labi. Viņa izcīnīja astoto vietu sprinta sacensībās. Bet domas par pārtiku bija pārņēmušas viņas dzīvi.

"Kad treniņa laikā jutos izsalkusi, domāju, ka tiešām vajadzētu ēst, bet man negribējās. Tikai vēlāk sapratu, ka izsalkums ir labākais draugs," viņa sacīja.

Gasparina sapratusi, ka savam ķermenim nodara pāri. 2015. gadā vienā no treniņnometnēm biatlonistei pilnībā izsīkuši spēki, un, konsultējoties ar ārstiem, sapratusi, ka prātīgāk būtu izlaist visu sezonu. "Man stundu vajadzēja krāt spēkus, lai tiktu līdz vannas istabai," atceroties savu zemāko punktu, sacīja Šveices izlases biatloniste.

Gasparinai bija nepieciešams atpūsties, lai uzkrātu spēkus. Viņa devās atvaļinājumā uz Meksiku, kur par savu mērķi izvirzīja mēneša laikā uzkrāt svaru. Tas izdevās. Atgriežoties Šveicē, viņa devusies pie uztura speciālistiem, kuri izskaidrojuši, cik svarīgs sportistam ir pareizs uzturs.

"Pāris mēnešu laikā man izdevās mainīt domāšanu. Iepriekš par ēšanu domāju 24 stundas diennaktī, bet vēlāk viss bija citādāk. Vakarā jau biju aizmirsusi, ko es ēdu tās dienas rītā," pastāstīja Gasparina.

Savas karjeras laikā Gasparina piedalījusies divās olimpiskajās spēlēs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu