Verstapens F-1 uzvar Maiami "Grand Prix" sprinta sacensībās

LETA/DPA
CopyDraugiem X Whatsapp
Makss Verstapens
Makss Verstapens Foto: AP/Scanpix

"Red Bull" pilots Makss Verstapens sestdien izcīnīja uzvaru Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta Maiami "Grand Prix" sprinta sacensībās.

Nīderlandietis startā noturēja sprinta kvalifikācijā pirmo izcīnīto pozīciju, Šarls Leklērs no "Ferrari" finišēja otrais, bet Serhio Peress no "Red Bull" - trešais.

Sacīkstes uz īsu brīdi tika pārtrauktas, drošības mašīna dodoties trasē pirms pirmā apļa beigām, jo Lendo Norisa "McLaren" pēc sadursmes incidentā, kur bija iesaistīta Lensa Strola un Fernando Alonso "Aston Martin" formulas un Luisa Hamiltona "Mercedes", izbrauca no trases.

Pārsteigums bija Daniela Rikjardo no "RB" ceturtā vieta, aiz viņa sekojot Karlosam Sainsam ar "Ferrari", Oskaram Piastri no "McLaren" un Niko Hilkenbergam no "Haas".

Hamiltonam par ātruma pārsniegšanu boksu celiņā tika piemērots 20 sekunžu sods, kas viņam neļāva tikt pie punktiem pēc apdzīšanas manevra pēdējā palī, apsteidzot Juki Cunodu ("RB"). Tas septiņkārtējo pasaulues čempionu atbīdīja uz 16.vietu.

Arī kvalifikācija svētdienas "Grand Prix" izcīņai notiks sestdien.

Piektdien Verstapens uzvarēja arī sprinta kvalifikācijā, aiz sevis atstājot Leklēru, komandasbiedru Peresu un Rikjardo.

Pirms tam šī posma vienīgajā treniņbraucienā ātrākais bija Verstapens, apsteidzot Piastri un Sainsu.

Maiami "Lielās balvas" izcīņa norisināsies svētdien.

Kopvērtējumā līderis ar 118 punktiem ir Verstapens. Peress viņam seko ar 91 punktu, Leklērs ar 83 un Sainss ar 73 punktiem.

Šosezon F-1 čempionātā tiks aizvadīti 24 posmi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu