Video Par "Giro d'Italia" līderi pēc uzvaras pēdējā kāpumā kļūst Tadejs Pogačars

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Slovēnijas riteņbraucējs Tadejs Pogačars svētdien izcīnīja uzvaru daudzdienu velobrauciena "Giro d'Italia" otrajā posmā un kļuva par kopvērtējuma līderi.

Otrajā posmā riteņbraucēji mēroja 161 kilometru, pēdējos 40 kilometros pieveicot trīs kategorizētos kāpumus, vispirms divus trešās kategorijas kāpumus, bet pēc tam finišā braucot augšā pirmās kategorijas kāpumā.

Pirms pēdējā kāpuma apmēram 11 kilometrus pirms finiša Pogačara (UAE) velosipēdam plīsa riepa, turklāt slovēnis pagriezienā piedzīvoja kritienu. Tiesa, uzreiz aiz viņa bija komandas automašīna un Pogačars saņēma jaunu velosipēdu, vēlāk atgriežoties grupā.

Aptuveni 4,5 kilometrus pirms finiša, kad komandas biedra labā darbu paveikušais polis Rafals Majka atstāja līderu grupu, Pogačars devās solo atrāvienā un finišēja vienatnē, posmu beidzot trīs stundās 54 minūtēs un 20 sekundēs. Pēc 27 sekundēm finišēja kolumbietis Daniels Felipe Martiness ("Bora-hansgrohe"), brits Geraints Tomass ("Ineos Grenadiers"), itālis Lorenco Fortunato ("Astana") un vācietis Floriāns Lipovics ("Bora-hansgrohe").

Pirmā posma uzvarētājs ekvadorietis Džonatans Narvaess ("Ineos Grenadiers") zaudēja vairāk nekā divas minūtes un atvadījās no līdera rozā krekla.

Pogačars tuvākos sekotājus Tomasu un Martinesu apsteidz par 45 sekundēm. Sagaidāms, ka pēc pirmdien sprinteriem piemērotā posma nebūs lielu pārmaiņu kopvērtējuma galvgalī.

Vēsturē 107. "Giro d'Italia" velobrauciens noslēgsies 26.maijā Romā.

Latvijas riteņbraucēji šoreiz velobraucienā nepiedalās.

Pērn par "Giro d'Italia" uzvarētāju kļuva Slovēnijas riteņbraucējs Primožs Rogličs, bet sacensību debitants Toms Skujiņš, kurš vienā no posmiem ierindojās otrajā un vienā - trešajā vietā, kā arī sakrāja vislielāko punktu summu sprinta starpfinišos, ierindojās 31.vietā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu