Video Nepārspētais Inoue aizstāv absolūtā pasaules čempiona titulu

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Japānas bokseris Naoja Inoue pirmdien Tokijā aizstāvēja absolūtā pasaules čempiona titulu svara kategorijā līdz 55,3 kilogramiem, pieveicot meksikāni Luisu Neri.

"Tokyo Dome", kurā ir vietas vairāk nekā 45 000 līdzjutēju, Neri pirmajā raundā ar kreiso roku sagādāja par Monstru sauktajam Inouem nokdaunu, taču Inoue atbildēja ar nokdaunu otrajā un piektajā raundā, pēc āķa sitiena ar labo roku cīņu ar tehnisko nokautu pabeidzot sestajā raundā.

"Bija lieliska sajūta viņu uzvarēt, bet pārsteigums pirmajā raundā mani uzmundrināja. Tas man deva daudz enerģijas," sacīja 31 gadu vecais Inoue.

Tas kopš 1990. gada februāra, kad Džeimss Duglass nokautēja smagā svara čempionu Maiku Taisonu, bija pirmais boksa pasākums, kas tika rīkots "Tokyo Dome".

Tagad Inoue profesionālā boksera karjerā ir izcīnījis 27 uzvaras tikpat cīņās, 24 uzvaras sasniedzot ar nokautu.

Šī bija viņa pirmā cīņa ringā kopš decembra, kad viņš kļuva par absolūto pasaules čempionu šajā svarā.

Viņš ir tikai otrais cilvēks, kurš kļuvis par absolūto pasaules čempionu divās dažādās svara kategorijās kopš četru jostu ēras sākuma 2004. gadā. Pirmais bija amerikānis Terenss Kraufords.

Neri, kurš ir bijušais pasaules čempions Pasaules Boksa padomes (WBC) un žurnāla "The Ring" versijās, Japānā cīņa bija paredzēta pirmo reizi kopš 2018. gada, kad viņam tika atņemts pasaules čempiona tituls svara kategorijā līdz 53,5 kilogramiem, nespējot iekļauties svarā.

Pēc tam viņam tika aizliegts cīnīties Japānā, bet valsts boksa komisija deva viņam atļauju sacensties ar Inoui.

29 gadus vecā Neri bilance tagad ir 35 uzvaras 37 cīņās, 27 no tām beidzot ar nokautu.

Inoue šajā svara kategorijā cīnījās tikai trešo reizi, pagājušajā gada jūlijā pārspējot amerikāni Stīvenu Fultonu un decembrī - Marlonu Tapalesu no Filipīnām.

Inoues rīcībā šobrīd ir pasaules čempiona jostas WBC, Pasaules Boksa organizācijas (WBO), Pasaules Boksa asociācijas (WBA) un Starptautiskās Boksa federācijas (IBF), kā arī žurnāla "The Ring" versijās.

Inoue pārgāja uz šo svara kategoriju pēc tam, kad bija kļuvis par absolūto pasaules čempionu svara kategorijā līdz 53,5 kilogramiem.

Cīņās, kas notika pirms Inoues un Neri cīņas, japānis Jošiki Takei ar tiesnešu lēmumu pārspēja austrāliešu bokseri Džeisonu Moloniju, izcīnot pasaules čempiona titulu WBO versijā svara kategorijā līdz 53,5 kilogramiem.

Bijušais kikbokseris, kurš visos astoņos iepriekšējos boksa mačos bija uzvarējis ar nokautu, šoreiz nespēja pieveikt savu pretinieku pirms 12. raunda beigām.

Molonijs, kurš par pasaules čempionu kļuva pagājušā gada maijā, tagad ir uzvarējis 29 no 32 cīņām, 27 uzvarot ar nokautu.

Vēl pirms tam Inoues jaunākais brālis Takuma aizstāvēja savu pasaules čempiona titulu WBA versijā svara kategorijā līdz 53,5 kilogramiem, ar tiesnešu lēmumu pārspējot japāni Šo Išidu.

Japānis Seigo Juri Akui aizstāvēja savu pasaules čempiona titulu WBA versijā svara kategorijā līdz 50,8 kilogramiem, ar tiesnešu lēmumu pārspējot tautieti Taku Kuvaharu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu