Vītoliņš: Komanda ir gatava rakstīt jaunu lappusi Latvijas hokeja vēsturē (2)

CopyDraugiem X Whatsapp
Harijs Vītoliņš
Harijs Vītoliņš Foto: Paula Čurkste/LETA

​Latvijas vīriešu hokeja izlase ir gatava rakstīt jaunu lappusi Latvijas hokeja vēsturē, otrdien preses konferencē paziņoja valstsvienības galvenais treneris Harijs Vītoliņš.

Izlases galvenais treneris preses konferencē norādīja, ka uz čempionātu pašlaik dosies 24 spēlētāji - trīs vārtsargi, astoņi aizsargi un 14 uzbrucēji - , taču visi pieteikumā netiks pagaidām iekļauti. Par izlases kapteini tika ievēlēts Kaspars Daugaviņš, kuram asistēs Rodrigo Ābols un Roberts Bukarts.

Latvijas izlase uz čempionātu pirmo reizi dosies medaļnieces statusā, tomēr Vītoliņš atzīmēja, ka tā jau ir vēsture un viss darbs jāsāk no gala.

"Puišiem jau pirmajā dienā teicu, ka pagātne ir forša, bet dzīvojam tagadnē un nākotnē. Izlasē ir septiņi debitanti, no tiem pieci studenti - tā nekad nav bijis. Tā ir pavisam cita komanda, bet ar labu raksturu. Komandā valda fantastiska atmosfēra un tā ir gatava rakstīt jaunu lappusi Latvijas hokeja vēsturē," stāstīja Vītoliņš.

No Ziemeļamerikas tiek gaidīti vēl trīs hokejisti, ja viņiem noslēgsies Stenlija kausa izcīņa. Viņu vidū arī vārtsargs Artūrs Šilovs, tāpēc pagaidām meistarsacīkstēm tiks pieteikti Elvis Merzļikins un Kristers Gudļevskis.

"Visi vārtsargi šobrīd ir labā fiziskā sagatavotībā un treniņos mēģina ķert visas ripas. Arī vārtsargi katrā treniņa epizodē padara mūsu spēlētājus labākus," stāstīja Vītoliņš.

Izlases kapteinis Daugaviņš atzīmēja, ka jaunie spēlētāji, kuri ikdienā spēlē koledžu līmenī, ir ļoti labi iejutušies izlasē.

"Studentu līga ASV ir diezgan spēcīga un tā ir laba attīstības līga, lai nokļūtu NHL. Viņi jau tur spēlē ātru un fizisku veču hokeju, ko var redzēt treniņos. Galvenais, lai ir veselīga konkurence, kurā visi paliek labāki," teica kapteinis.

Pašam Daugaviņam pagaidām paredzēta spēlēšana vienā uzbrucēju virknējumā ar Zviedrijas čempionāta finālistiem čempionu Mārtiņu Dzierkalu un vicečempionu Rodrigo Ābolu.

"Ar Mārtiņu uzspēlēju jau pēdējā mačā, man darbs atvieglojās un bija laiks aizslidot līdz pretinieku zonai. Abi nupat spēlēja finālā vienā no Eiropas labākajām līgām, nāksies tikt viņiem līdzi," secināja Daugaviņš.

Izlases ģenerālmenedžeris Rūdolfs Kalvīts uzsvēra, ka mērķis ir sasniegt ceturtdaļfinālu un pēc tam cīnīties par katru nākamo uzvaru.

Attiecībā uz Stenlija kausa izcīņā aizņemtajiem Teodoru Bļugeru, Šilovu un Uvi Balinski, Kalvītis teica, ka lieki netraucējot hokejistus, kamēr viņu komandas spēlē Stenlija kausā.

"Šobrīd esam komunicējuši ar viņiem tik, cik apsveicot ar iekļūšanu nākamajā kārtā. Viss ar viņiem izrunāts pirms izslēgšanas turnīra. Gaidām, kad viņi atbrīvosies vai arī izcīnīs Stenlija kausu. To arī viņiem novēlam," teica Kalvītis.

Pārbaudes spēlēs Latvijas hokejisti mājās divreiz pēcspēles metienos ar 3:2 uzvarēja Austriju un divreiz ar 2:3 piekāpās somiem, izbraukumā ar 1:5 un 0:4 zaudēja Šveicei, bet Rīgā papildlaikā ar 0:1 zaudēja norvēģiem, atkārtotajā spēlē uzvarot ar 8:0.

Latvijas izlasē galvenajam trenerim Harijam Vītoliņam palīdz treneri Lauris Dārziņš, Artūrs Irbe, Petri Nummelins, Ville Peltonens, Raimonds Vilkoits, video treneris Pēteris Groms un fiziskās sagatavotības speciālists Ēriks Visockis.

Latvijas izlase uz pasaules čempionātu Čehijā dosies 9. maijā.

2024. gada čempionāts Prāgā un Ostravā norisināsies no 10. līdz 26. maijam.

 

Latvijas valstsvienības sastāvs dalībai pasaules čempionātā:

Vārtsargi: Elvis Merzļikins (Kolumbusas "Blue Jackets", NHL), Ēriks Vītols (Keurū "KeuPa", Somija), Kristers Gudļevskis (Brēmerhāfenes "Fischtown Pinguins", Vācija);

Aizsargi: Jānis Jaks, Kristaps Zīle (Litvīnovas "Verva", Čehija), Roberts Mamčičs ("Nove Zamky", Slovākija), Arvils Bergmanis (Aļaskas Fērbenksas Universitāte, NCAA), Markuss Komuls (Truā-Rivjēras "Lions", Kanāda), Ralfs Freibergs (Hradeckrālovas "Mountfield"), Oskars Cibuļskis (Herningas "Blue Fox", Dānija), Kārlis Čukste (Jēvles "Brynas", Zviedrija);

Uzbrucēji: Oskars Batņa (Mikeli "Jukurit", Somija), Roberts Bukarts (Vītkovices "Ridera", Čehija), Renārs Krastenbergs (Grācas "99ers", Austrija), Haralds Egle (Liptovski Mikulāšas "MHK 32", Slovākija), Martins Laviņš (Ņūhempšīras Universitāte, NCAA), Fēlikss Gavars (Sv. Lorenca Universitāte, NCAA), Dans Ločmelis (Masačūsetsas Universitāte Emerstā, NCAA), Kaspars Daugaviņš (Mihalovces "Dukla", Slovākija), Eduards Tralmaks (Kladno "Rytīrži", Čehija), Raivis Ansons (Vilksbāras/Skrentonas "Penguins", AHL), Miks Indrašis (Jēvles "Brynas", Zviedrija), Mārtiņš Dzierkals (Šellefteo AIK, Zviedrija), Rodrigo Ābols (Engelholmas "Rogle", Zviedrija).

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu