Bertāns ar Kroģeri šajā nedēļas nogalē uz starta Drift Masters 1. posmā Spānijā

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

Latvijas PRO drifta sportisti savu 2024. gadu iesāka Omānā, bet nu ir laiks sākt sezonu Eiropā. Nedēļas nogalē Spānijā, Ricardo Tarmo trasē Valensijā notiks pirmais no sešiem  Drift Masters sezonas posmiem. 2024. gada sezonā divi Latvijas PRO braucēji – Nikolass Bertāns un Edgars Kroģeris – aizvadīs pilnu sezonu.

Startēt Spānijā ir ļoti svarīgi sezonas kopvērtējumam, tāpēc sportisti nevienu brīdi neatmeta domu tur piedalīties. Jā, kāpēc būtu jāatmet? Jo vienmēr ir kāds bet...

Pēc Omānas drifta čempionāta noslēguma abas sportistu mašīnas tika ievietotas konteinerā un sāka ceļu uz Latviju. Dažādu pasaules notikumu dēļ ceļš no Omānas aizņēma vairāk laika nekā plānots. Jau aptuveni aprīļa vidū sportisti saprata, ka mašīnas nebūs tik laicīgi, lai tās apkoptu un sagatavotu Eiropas sezonai. Tuvojoties saņemšanas datumam, sākās pārsteigumi. Bija cerēts, ka mašīnas ienāks ātrāk nekā plānots, bet tās ienāca vēlāk un visu laiku saņemšanas laiki tika nomainīti.

Foto: Publicitātes foto

Edgars Kroģeris, kuram, izrādās, visu ziemu slepenībā tika būvēts jauns auto, izlēma negaidīt un necerēt uz konteinera atnākšanu laikus, bet, pieslēdzot visu savu komandu, mēģināt pirms termiņa pabeigt jauno mašīnu. Jaunais auto tika pabeigts sestdien, sekoja pirmie testi, tad nianšu regulēšana un testi svētdien, un svētdienas naktī noslēdzošie darbi. Svētdienas naktī Kroģera komanda sāka ceļu uz Spāniju ar jauno auto un nu jau veiksmīgi ir ieradusies galamērķī, lai gatavotos sacensībām.

Nikolasam Bertānam ar komandu šajā situācijā varianta B īsti nebija, vien aizņemties no kāda drifta auto. Bet savs ir savs, tāpēc to nemēģināja. Pirmdienas rītā tika saņemtas ziņas, ka konteiners ieradies Rīgā. Komanda gatavojās jau vakarā saņemt auto un doties pa taisno uz Spāniju. Diemžēl tā nenotika. Tomēr cerība vēl bija, jo otrdienas rītā pulksten 9.00 mašīnas tika izkrautas, testiem atmests ar roku, mašīna ierūcināta tikai, lai pārbrauktu no konteinera uz treileri, un prom! Arī Bertāna komanda ir devusies ceļā, priekšā 40 stundu ceļš, bet pēc visiem aprēķiniem piektdienas rīta treniņos Nikolass būs uz starta.

Foto: Publicitātes foto

Abi sportisti izies uz starta Drift Masters 1. posmā Spānijā. Atliek vienīgais novēlēt veiksmi un izdošanos.

Piektdien Spānijā notiks treniņbraucieni un kvalifikācijas braucieni, bet sestdien galvenās cīņas jeb tandēmu TOP32, kas ir lielākais uzdevums, jo tandēmiem kvalificēsies tikai labākie 32 sportisti no 55 dalībniekiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu