Video "Fenerbahce" un "Olympiacos" ar uzvarām viesos iekļūst Eirolīgas finālčetriniekā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Stambulas "Fenerbahce" basketbolisti
Stambulas "Fenerbahce" basketbolisti Foto: Fenerbahçe Beko (X/Twitter)

Turcijas basketbola klubs Stambulas "Fenerbahce" un Grieķijas vienība Pirejas "Olympiacos" trešdien sasniedza ULEB Eirolīgas finālčetrinieka turnīru, kurā spēlēs arī Atēnu "Panathinaikos" un Madrides "Real".

Stambulas un Pirejas basketbolisti kļuvuši par pirmajiem, kuri izbraukumā uzvarējuši sērijas izšķirošo, piekto spēli. Iepriekšējos 19 sēriju piektajos mačos pārāki bija mājinieki.

"Fenerbahce" viesos ar 80:79 (13:15, 22:25, 21:15, 14:15, 10:9) papildlaikā uzveica "Monaco" un sērijā līdz trīs uzvarām panāca 3-2.

Uzvaru "Fenerbahce" komandai nodrošināja Niks Kalatess, kurš pēdējā 61 sekundē realizēja divus tālmetienus, tajā skaitā uzvaru nesošo 19 sekundes pirms finālsvilpes.

Kalatesam šajā spēlē bija 14 punkti, sešas atlēkušās bumbas un četras rezultatīvas piespēles. Tikpat punktu guva arī Skotijs Vilbekins, 13 pievienoja Tariks Biberovičs, bet desmit punkti bija Marko Guduričam.

"Monaco" rindās Maikam Džeimsam bija 20 punkti, Donātam Motiejūnam - 16 punkti un septiņas atlēkušās bumbas, Elijem Okobo - 15 punkti, bet Alfo Diallo - desmit punkti.

Savukārt "Olympiacos" izbraukumā ar 63:59 (9:12, 16:15, 15:13, 23:19) pieveica "Barcelona" komandu un sērijā panāca 3-2.

Uzvarētājiem 12 punktus guva Šakils Makisiks, 11 punkti bija Kostam Papanikolau, bet desmit punkti un desmit atlēkušās bumbas - Nikolam Milutinovam.

Barseloniešiem 17 punktus, septiņas atlēkušās bumbas un četras rezultatīvas piespēles iekrāja Nikolass Laprovitola, bet 13 punkti bija Aleksam Abrinesam.

Atēnu "Panathinaikos" sērijā ar 3-2 uzvarēja Telavivas "Maccabi", bet Madrides "Real" ar 3-0 pārspēja Vitorijas "Baskonia".

ULEB Eirolīgā 18 komandas aizvadīja divu apļu turnīru, labākajām sešām iekļūstot izslēgšanas turnīrā, bet septītās līdz desmitās vietas ieguvējām nodrošinot vietu "play-in" spēlēs. Finālčetrinieka turnīrs šosezon norisināsies Berlīnē.

Iepriekšējā sezonā 11.reizi par Eiropas prestižākā klubu turnīra uzvarētājiem kļuva Madrides "Real" basketbolisti, kuri finālspēlē Kauņā ar rezultātu 79:78 uzvarēja Pirejas "Olympiacos".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu