Tralmaks: Latvijas izlasei ir un vienmēr būs sirds un dvēsele

Eduards Tralmaks Foto: Guntis Lazdāns
Gatis Kreceris
, TVNET Sports žurnālists
CopyDraugiem X Whatsapp

Uzbrucējs Eduards Tralmaks 27 gadu vecumā Latvijas nacionālās hokeja komandas sastāvā piedzīvos debiju pasaules čempionātā. Čehijā - valstī, kur sevi ļoti labi parādīja savā pirmajā sezonā Eiropā pēc atgriešanās no Amerikas. Viņš stāsta par čehu leģendas Jaromīra Jāgra ietekmi, nākotnes plāniem un Latvijas izlasi.  

- Tev izvērsās ļoti laba sezona Čehijas čempionātā Kladno "Rytīrži" komandā. Regulārajā čempionātā guvi 21 vārtus un atdevi 11 rezultatīvas piespēles. Arī pārspēlēs par palikšanu augstākajā līgā spēlēji ļoti veiksmīgi. Var teikt, ka biji kā komandas glābējs. Pieņemu, ka arī pats esi apmierināts ar to, kā izvērsās tava pirmā sezona Eiropā.

- Viss sākās vasarā pēc operācijas, kad izvēlējos spēlēt Kladno. Kāpēc es izvēlējos? Gribēju būt komandas līderis, un viņi man to piedāvāja. Tajā brīdī bijām viena no sliktākajām komandām, un kādam bija jāuzņemas iniciatīva. Sanāca, ka tas biju es. Aizgāja metieni, parādījās pārliecība, un tā arī visa sezona tika nospēlēta. Ļoti patīkami, ka negāja kā pa kalniem, kā parasti. Varbūt bija kādi pauguriņi, bet es nesauktu tos par kalniem. Goli krita, punkti krājās. Diemžēl gan komandai nesanāca parādīt labāku sniegumu, bet pārspēlēs mēs apliecinājām, ka esam ekstralīgas komanda.

- Pats jau no sezonas sākuma juti, ka esi gaidīts Kladno komandā un vari būt līderis?

- Uz ārzemniekiem skatās pavisam savādāk. Līgumus ar mums paraksta, lai taisītu rezultātu. Ja tā nebūtu, tad izvēle kristu uz čehu hokejistu, ja runājam par Čehiju. Zināju, ka mani parakstīja, lai taisītu rezultātu. Un nebija variantu spēlēt slikti, jo komanda jau tā spēlēja slikti. Nācās atrast veidu, kā varu palīdzēt komandai. Kad sapratu, ka esmu līderis un parādījās pārliecība, liekas, ka viss, ko met, krīt iekšā.

- Pa ausu galam esmu dzirdējis, ka tevi grib savā īpašumā citas komandas. Bet tevi ar Kladno saista viena gada līgums.

- Man ir opcija, kas nozīmē, ka manas tiesības paturēs Kladno, bet tā ir tikai Čehijas opcija. Tas aizliegtu man spēlēt Čehijā, bet ne citās līgās. Bet...

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu