Jā kādreiz esat apsvēris iespēju apmeklēt pasaules hokeja čempionātu, tad Čehija būs tā valsts, uz kurieni doties izbaudīt hokeja svētkus. Tur šo spēli mīl un izmaksu ziņā, ja salīdzina ar Zviedriju, Somiju, kur čempionāti notiek bieži, būs ievērojami lētāk. Mārcis padalījās ar savām izmaksu pozīcijām, pirms viņš ar vēl četriem domubiedriem kāpa automašīnā, lai mērotu ceļu uz nedaudz vairāk nekā 1000 km attālo Ostravu.

Pirms gada, lai klātienē skatītos augstākās raudzes hokeju, tāls ceļš nebija jāmēro. Rīdzinieki uz Skansti varēja aiziet kājām. Arī citas izmaksas, piemēram, dzīvošana, pa kabatu nesita. Kvēlākie līdzjutēji gan turnīra galvenās spēles vērot posās uz Helsinkiem.

Plānojot pasaules čempionāta apmeklēšanu Ostravā, Mārcis naktsmājas rezervēja jau pagājušā gada novembrī. Čehiem čempionāta datumi ir peļņas laiks, tādēļ apartamenti Ostravā un tās apkārtnē maksā ievērojami dārgāk nekā pirms un pēc turnīra.

Mārcis Ostravas pievārtē esošajā Pstruži (aptuveni 30 minūšu brauciens līdz hallei) mitināsies astoņas naktis. Vasaras namiņā ar visu nepieciešamo tik ilgam laika posmam. Tur ir virtuve, veļasmašīna un sadzīves lietas. Astoņas naktis pieciem cilvēkiem izmaksā 542 eiro, tātad 108 eiro no cilvēka jeb 14 eiro par nakti. Saimnieks prasīja drošības naudu 400 eiro apmērā, kuru pēc viesošanās atgriezīs...