LBL fināla sērijas ievadā "VEF Rīga" aizraujošā cīņā uzveic "Rīgas Zeļļus"

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
"VEF Rīga" basketbolists Rodrigo Būmeisters
"VEF Rīga" basketbolists Rodrigo Būmeisters Foto: Evija Trifanova/LETA

"VEF Rīga" ceturtdien Rīgā ar uzvaru sāka "Pafbet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) fināla sēriju.

"VEF Rīga" "Rimi" Olimpiskajā centrā ar 81:78 (25:20, 21:21, 21:20, 14:17) uzvarēja "Rīgas Zeļļus", sērijā līdz četrām uzvarām izvirzoties vadībā ar 1-0.

Uzvarētājiem 25 punktus guva Šons Paipss, 14 punktus un astoņas atlēkušās bumbas sakrāja Rodrigo Būmeisters, pa 11 punktiem guva Gregorijs Vitingtons un Arnaldo Toro Barea, kuri sakrāja attiecīgi astoņas un 18 atlēkušās bumbas, bet desmit punktus guva Roberts Blūms.

"Rīgas Zeļļiem" 22 punktus un astoņas atlēkušās bumbas sakrāja Džordans Hanters, 12 punktus guva Toms Skuja, kurš spēles beigās pameta laukumu piecu personisko piezīmju dēļ, piecu piezīmju dēļ spēli ātrāk beidzot arī Uģim Pinetem, bet desmit punktus guva Dāvids Vīksne.

Mājinieki ar Rodrigo Būmeistera divpunktu metienu un Šona Paipsa trīspunktnieku maču sāka ar 5:0 vadību, taču tālāk par septiņu punktu pārsvaru pirmajā ceturtdaļā (23:16) pēc Roberta Blūma divpunktu metiena netika, "Rīgas Zeļļiem" ceturtdaļas vidū rezultātu divreiz izlīdzinot, taču vadībā netiekot.

Pirmoreiz vadībā šajā spēlē viesi izvirzījās tikai 13.minūtē pēc Kamakas Hepas divpunktu metiena - 30:29. Pēc Džordana Hantera tālmetiena viesi panāca savu lielāko pārsvaru pirmajā puslaikā - 33:29, taču laukumā noritēja līdzvērtīgu pretinieku cīņa, kurā puslaika beigās ar pieciem pēc kārtas gūtiem punktiem puslaiku savā labā pabeidza "vefieši" - 46:41.

Otrā puslaika sākumā mājinieki pēc Gregorija Vitingtona divpunktu metiena vēlreiz panāca septiņu punktu pārsvaru - 48:41, taču arī šoreiz lielāku pārsvaru panākt neizdevās. Arī "Rīgas Zeļļi", kaut arī Juris Vītols ar trīspunktu metienu 28.minūtē panāca neizšķirtu (61:61, vadībā izvirzīties viesiem šajā ceturtdaļā neizdevās, pēdējos sešus punktus ceturtdaļā gūstot mājiniekiem.

"Zeļļiem" bija nepieciešamas nedaudz vairāk nekā trīs minūtes, lai pēc Uģa Pinetes divpunktu metiena panāktu neizšķirtu - 67:67.

Mājinieki atbildēja ar pieciem pēc kārtas gūtiem punktiem, taču tālāk "Rīgas Zeļļi" čempionus nelaida, pretendējot uz uzvaru šajā spēlē.

Desmit sekundes pirms pamatlaika beigām, rezultātam esot mājinieku labā 79:78, Hepa netrāpīja tālmetienu. Toms Skuja pārkāpa noteikumus, un Būmeisters ar diviem soda metieniem četras sekundes pirms spēles laika beigām panāca 81:78.

Hantera tālmetiens bija neprecīzs, ļaujot uzvarēt "VEF Rīga".

Otrais mačs sērijā 13.maijā notiks Daugavas sporta namā, 16.maijā komandas atgriezīsies Olimpiskajā sporta centrā, bet 19.maijā plānots abu komandu duelis "Arēnā Rīga".

Divas Rīgas komandas par titulu pēdējo reizi cīnījās 2010.gadā, kad "Barons" ar 4-3 pārspēja "VEF Rīga".

"VEF Rīga" komandai šis ir 14.fināls pēc kārtas. 11 reizes pretiniekos ir bijusi "Ventspils" vienība (bilance 9-2), bet citiem pretiniekiem līdz šim ir nācies piekāpties septiņu spēļu sērijās (2010.gadā - "Barons", 2016.gadā - "Valmiera"/ORDO).

"Rīgas Zeļļi" līdz finālam ir tikuši jau savā pirmajā sezonā. Iepriekš citu komandu sastāvā sešu finālsēriju pieredze ir bijusi Artūram Strēlniekam, piecu - Mārtiņam Meieram, kuriem ir attiecīgi divi un viens čempiona tituls.

Šosezon Latvijas - Igaunijas līgas pamatturnīrā komandas savstarpējās spēlēs izcīnīja pa vienai uzvarai ("Zeļļi" 27.decembrī - ar 93:86, "VEF Rīga" 14.februārī - ar 98:77), bet ceturtdaļfinālā "VEF Rīga" uzvarēja abos mačos - 87:72 un 94:87. Tāpat "VEF Rīga" uzvarēja Latvijas basketbola "Užavas" kausa izcīņas finālspēlē (94:69).

"VEF Rīga" no ceturtdaļfināla bija brīva, bet pusfināla sērijā ar 3-0 pārspēja "Liepāju". Savukārt "Rīgas Zeļļi" vispirms ar 3-1 pārspēja "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" komandu un pēc tam ar tādu pašu rezultātu pieveica "Ventspili".

Bronzas sērija starp abām Kurzemes komandām sāksies 11.maijā.

Pērn par čempioniem kļuva "VEF Rīga" basketbolisti, kuri finālā ar 4-1 pārspēja "Ventspili", bet cīņā par bronzu "Liepāja" ar 3-1 bija pārāka pār "Ogri".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu