"Atalanta un "Bayer" spēlēs UEFA Eiropas līgas finālā

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Vācijas komanda Leverkūzenes "Bayer" un Bergāmo "Atalanta" no Itālijas ceturtdien nodrošināja vietu UEFA Eiropas līgas finālā.

Bergāmo "Atalanta" Itālija mājās ar 3:0 (1:0) sagrāva Marseļas "Olympique", divu spēļu summā uzvarot ar 4:1.

Vārtus mājinieku labā guva Ademola Lukmens, Mateo Rudžeri un El-Bilals Turē.

Vācijas čempione Leverkūzenes "Bayer" mājās spēlēja 2:2 (0:1) ar "AS Roma", divu spēļu summā uzvarot ar 4:2.

Romas futbolisti ar diviem Leandro Paredesa realizētiem 11 metru sitieniem 43. un 66. minūtē rezultātu divu spēļu summā izlīdzināja, taču "Bayer" izvairījās no pirmā zaudējuma sezonā.

82. minūtē gan bumba viesu vārtos nokļuva no "AS Roma" aizsarga Džanlukas Mančīni, kurš ar galvu raidīja savos vārtos bumbu pēc stūra sitiena izpildes.

No zaudējuma Vācijas čempione izvairījās mača kompensācijas laika septītajā minūtē, kad pēc sologājiena bumbu vārtos raidīja Josips Stanišičs.

UEFA Eiropas līgas grupu turnīrā 32 komandas bija sadalītas astoņās grupās. Divas pirmās iekļuva izslēgšanas turnīrā, pirmo vietu ieguvējām uzreiz nodrošinot vietu otrajā kārtā. Otro vietu ieguvējām pirmajā kārtā pievienojās astoņas Čempionu līgā grupās trešo vietu ieņēmušās komandas. Savukārt trešo vietu ieguvējas pārcēlās uz Eiropas Konferences līgas sacensībām, bet ceturto vietu ieguvējām grupās Eiropas kausu sezona bija beigusies.

Eiropas līgas finālspēle Īrijas galvaspilsētā Dublinā notiks 22. maijā.

Iepriekšējā sezonā par septiņkārtēju šī turnīra uzvarētāju kļuva "Sevilla", kas finālā pēcspēles sitienu sērijā pārspēja "AS Roma".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu