Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

Latvijas izlase pēdējā brīdī paziņos, kurš vārtsargs spēlēs pret Franciju

Latvijas hokeja izlases vārtsargs Elvis Merzļikins (nr.30)
Latvijas hokeja izlases vārtsargs Elvis Merzļikins (nr.30) Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas hokeja izlases vārtsargs, kurš pasaules čempionātā spēlēs pret Franciju, tiks paziņots īsi pirms spēles, svētdien pēc rīta treniņa sarunā ar žurnālistiem sacīja valstsvienības treneris Lauris Dārziņš.

Kā novēroja aģentūra LETA, rīta treniņā piedalījās tikai četri laukuma spēlētāji - aizsargs Arvils Bergmanis, uzbrucēji Dans Ločmelis, Martins Laviņš un Fēlikss Gavars -, un divi vārtsargi - Kristers Gudļevskis un Ēriks Vītols. Ledus treniņā nebija arī galvenā trenera Harija Vītoliņa. Gavars bija vienīgais, kurš vakar devās laukumā mačā pret poļiem.

Kā pēc nodarbības sacīja Dārziņš, šodienas mačā pret Franciju būs nelielas izmaiņas virknējumos, bet vārtsargs vēl netika nosaukts. "Mēs izmantojam visu laika limitu, kad jāpiesaka un jānosauc sastāvs spēlei," teica treneris.

Tāpat Dārziņš atklāja, ka visi spēlētāji, kuri vakar devās laukumā pret Polijas izlasi, ir atjaunojušies un turpina to darīt, kā arī to, ka spēlētājiem nekādu traumu nav un no vakardienas palikuši vien daži zilumi.

Savukārt par incidentu, kurā Rodrigo Ābols netīšām iesita vienam no mača tiesnešiem, Dārziņš sacīja, ka komanda seko līdzi turnīra organizatoru paziņojumiem un cer, ka nekādu sankciju pret Latvijas izlases uzbrucēju nebūs.

Kā jau ziņots, Latvijas izlase čempionātu sestdien uzsāka ar grūtu uzvaru papildlaikā 5:4 (0:1, 1:1, 3:2, 1:0) pār Polijas valstsvienību, kas elites divīzijā startē pirmo reizi kopš 2002.gada, savukārt šīsdienas pretinieki francūži turnīru uzsāka ar zaudējumu 1:3 (1:2, 0:1, 0:0) Kazahstānai.

Latvijas un Francijas izlašu mačs B apakšgrupā Ostravā sāksies plkst.17.20 pēc Latvijas laika, tiešraidē to translējot kanālam LTV7.

Nākamajā spēlē 14.maijā Latvija tiksies ar Kazahstānu, 15.maijā - ar Vāciju, 18.maijā - ar Zviedriju, 19.maijā - ar Slovākiju, bet noslēdzošajā grupas spēlē 21.maijā latvieši spēkosies ar ASV hokejistiem, kurus pērn pārspēja cīņā par bronzas godalgām.

Šogad pasaules čempionāts Čehijas pilsētās Prāgā un Ostravā norisinās no 10. līdz 26.maijam.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu