"Rīgas Zeļļi" un "VEF Rīga" aizvadīs LBL finālsērijas otro cīņu (372)

TVNET/LETA
"VEF Rīga" un "Rīgas Zeļļi"
"VEF Rīga" un "Rīgas Zeļļi" Foto: Andris Grīnbergs (Rīgas Zeļļi)

"Rīgas Zeļļi" pirmdien mājinieku lomā "Pafbet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) finālsērijas otrajā spēlē uzņems čempionvienību "VEF Rīga". Mača sākums Daugavas sporta namā paredzēts plkst. 20.00. Spēli tiešraidē pārraidīs Latvijas Televīzijas septītais kanāls (LTV7).

Pirmajā spēlē, kurā mājinieku lomā bija "VEF Rīga", deviņkārtējie Latvijas čempioni uzvarēja ar 81:78, sērijā līdz četrām uzvarām izvirzoties vadībā ar 1-0.

16.maijā komandas atgriezīsies "Rimi" Olimpiskajā sporta centrā, bet 19.maijā plānots abu komandu duelis "Arēnā Rīga".

Divas Rīgas komandas par titulu pēdējo reizi cīnījās 2010.gadā, kad "Barons" ar 4-3 pārspēja "VEF Rīga".

"VEF Rīga" komandai šis ir 14.fināls pēc kārtas. 11 reizes pretiniekos ir bijusi "Ventspils" vienība (bilance 9-2), bet citiem pretiniekiem līdz šim ir nācies piekāpties septiņu spēļu sērijās (2010.gadā - "Barons", 2016.gadā - "Valmiera"/ORDO).

"Rīgas Zeļļi" līdz finālam ir tikuši jau savā pirmajā sezonā. Iepriekš citu komandu sastāvā sešu finālsēriju pieredze ir bijusi Artūram Strēlniekam, piecu - Mārtiņam Meieram, kuriem ir attiecīgi divi un viens čempiona tituls.

Šosezon Latvijas - Igaunijas līgas pamatturnīrā komandas savstarpējās spēlēs izcīnīja pa vienai uzvarai ("Zeļļi" 27.decembrī - ar 93:86, "VEF Rīga" 14.februārī - ar 98:77), bet ceturtdaļfinālā "VEF Rīga" uzvarēja abos mačos - 87:72 un 94:87. Tāpat "VEF Rīga" uzvarēja Latvijas basketbola "Užavas" kausa izcīņas finālspēlē (94:69).

"VEF Rīga" no ceturtdaļfināla bija brīva, bet pusfināla sērijā ar 3-0 pārspēja "Liepāju". Savukārt "Rīgas Zeļļi" vispirms ar 3-1 pārspēja "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" komandu un pēc tam ar tādu pašu rezultātu pieveica "Ventspili".

Cīņā par bronzas medaļām "Ventspils" pirmajā cīņā savā laukumā ar 101:76 pārspēja "Liepāju", sērijā līdz trim uzvarām izvirzoties vadībā ar 1-0.

Otrā spēle notiks otrdien Liepājā.

Pērn par čempioniem kļuva "VEF Rīga" basketbolisti, kuri finālā ar 4-1 pārspēja "Ventspili", bet cīņā par bronzu "Liepāja" ar 3-1 bija pārāka pār "Ogri".

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu