Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

Video Dončičs ar "triple-double" nokārto "Mavericks" trešo uzvaru sērijā pret "Thunder"

Luka Dončičs (no kreisās)
Luka Dončičs (no kreisās) Foto: EPA/Scanpix

Dalasas "Mavericks" trešdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas spēļu otrajā kārtā izcīnīja trešo panākumu un nonāca vienas uzvaras attālumā no iekļūšanas konferences finālā.

"Mavericks" viesos ar 104:92 (24:22, 30:22, 25:23, 25:25) apspēlēja Oklahomasitijas "Thunder" un sērijā līdz četrām uzvarām panāca 3-2.

Uzvarētāju rindās Luka Dončičs izcēlās ar 31 punktu, desmit atlēkušajām bumbām un 11 rezultatīvām piespēlēm, iekrājot "triple-double", Deriks Džounss guva 19 punktus, bet vēl 12 un 11 punktus pievienoja attiecīgi Kairijs Ērvings un Deriks Laivlijs.

Starp laukuma saimniekiem ar 30 punktiem rezultatīvākais bija Šejs Gildžess-Aleksandrs, kura kontā arī astoņas rezultatīvas piespēles, kamēr 13 punktus iekrāja Čets Holmgrēns.

Otrā Rietumu konferences pusfinālā, kurā tiekas Denveras "Nuggets" un Minesotas "Timberwolves", ar 3-2 vadībā ir Denveras vienība.

"Thunder" izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā sērijā ar 4-0 pārspēja Ņūorleānas "Pelicans", bet "Mavericks" Rietumu konferences ceturtdaļfinālā ar 4-2 pieveica Losandželosas "Clippers" basketbolistus.

Austrumu konferences pusfinālā Bostonas "Celtics", spēlējot bez savainotā Kristapa Porziņģa, mājās ar rezultātu 113:98 (28:28, 30:24, 27:26, 28:20) pārspēja Klīvlendas "Cavaliers" un sērijā līdz četrām uzvarām guva panākumu ar 4-1.

"Celtics" sasniedza Austrumu konferences finālu trešo sezonu pēc kārtas.

Iepriekšējā sezonā finālsērijā Denveras "Nuggets" ar 4-1 uzvarēja Maiami "Heat" un pirmo reizi vēsturē izcīnīja NBA čempiontitulu.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu