Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

Video Neitrālais atlēts? Agresorvalsts tenisa zvaigzne demonstrē kara un komunisma simboliku (1)

Karens Hačanovs
Karens Hačanovs Foto: AFP/SCANPIX

Agresorvalsts Krievijas tenisa zvaigzne Karens Hačanovs varētu netikt pielaists 2024. gada Parīzes olimpiskajām spēlēm. 

Iemesls tam ir Krievijas šā brīža trešās raketes ieraksts sociālajos tīklos, proti, viņš 9. maijā ievietoja attēlu ar Georga lentīti. Tam komentāru sadaļā nekavējoties sekoja vairāki ieraksti, aicinot viņu nepielaist starptautiskajām sacensībām, vēsta laikraksts "Sport-Express". 

Viņa ievietotajā ierakstā redzama arī sarkana zvaigzne, uz kuras ir sirpis un āmurs, kas ir viens no komunisma simboliem.

"Oho, lielākā daļa krievu spēlētāju parāda savas īstās krāsas," norādīja kāds komentētājs.

Kā raksta "Sport-Express", komentāru autori vērš uzmanību uz to, ka Georga lentītes ir starp simboliem, ko neitrālie Krievijas sportisti, kuri vēlas piedalīties olimpiskajās spēlēs, nedrīkst demonstrēt.

Hačanovs ATP rangā pašlaik ieņem 18. pozīciju. Viņš pašlaik ir Krievijas trešais labākais tenisists. 

Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) norāda, ka Krievijas un Baltkrievijas neitrālie atlēti, kuri vēlas piedalīties olimpiskajās spēlēs, nedrīkst demonstrēt kara simboliku un paust atbalstu Krievijas agresijai. 

Komentētāji pie tenisista ieraksta aicina viņu vairs nepielaist olimpiskajām spēlēm Parīzē, ATP jeb Tenisa Profesionāļu asociācijas un Starptautiskās Tenisa federācijas pārraudzītajās sacensībās.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu