Usika komanda dienu pirms gadsimta cīņas iesniegusi sūdzību

TVNET Sports
Ukrainas bokseris Oleksandrs Usiks
Ukrainas bokseris Oleksandrs Usiks Foto: EPA/Scanpix

Ukrainas boksera Oleksandra Usika komanda pirms cīņas pret birtu Taisonu Fjūriju organizatoriem sūdzējusies par ringa segumu.

Usiks un Fjūrijs ilgi gaidīto cīņu par absolūtā čempiona godu aizvadīs naktī uz svētdienu. Paredzēts, ka abi bokseri ringā dosies aptuveni plkst. 1 naktī pēc Latvijas laika.

Ceturtdien abi cīkstoņi pildīja dažādus pienākumus mediju aktivitātēs. Viena no tām ir arī atvērtais treniņš. Tieši tur Usika pārstāvji saskatījuši problēmu.

Usika komanda pirms gaidāmās cīņas iesniegusi sūdzību par ringa seguma kvalitāti, vēsta "Sky Sports".

Ringa segums tiek sašūts kopā no vairākām plāksnēm. Lai gan šuvuma vietas ir teju neredzamas, Usika nometne uzskata, ka tās rada paklupšanas risku.

Šajā cīņā pirmo reizi 21. gadsimtā tiks noskaidrots absolūtais čempions smagsvaru divīzijā. Tas nozīmē, ka viens no bokseriem svētdienas naktī ringu pametīs ar IBF, WBC, WBO un WBA čempiona jostām.

Smagsvaru kategorijā "undisputed" pasaules čempions pēdējo reizi tika noskaidrots 1999. gada rudenī, kad trīs jostu ērā WBA, WBC un IBF tituli bija Lielbritānijā dzimušā Kanādas boksera Lenoksa Lūisa īpašumā.

Kopš 2007. gada uzdevums kļūt par "undisputed" pasaules čempionu ir vēl grūtāks, jo jāizcīna četras jostas – klāt nācis arī WBO tituls.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu