Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

Zverevs otro reizi karjerā uzvar Romas "ATP 1000" turnīrā (1)

Aleksandrs Zverevs
Aleksandrs Zverevs Foto: Reuters/ScanPix

Vācijas tenisists Aleksandrs Zverevs svētdien otro reizi karjerā izcīnīja Romas "ATP 1000" turnīra vienspēļu sacensībās.

Izšķirošajā mačā Zverevs, kurš ATP rangā atrodas piektajā pozīcijā, ar 6-4, 7-5 pārspēja Čīles pārstāvi Nikolasu Jeri (ATP 24.).

Vācietis pirmo reizi triumfēja Romas turnīrā 2017. gadā, bet gadu vēlāk viņam izdevās Romā sasniegt arī finālu, kurā trīs setos tika piedzīvots zaudējums spānim Rafaelam Nadalam.

Savukārt Romas "WTA 1000" turnīrā titulu izcīnīja WTA ranga līdere Iga Švjonteka no Polijas. Viņa finālā ar 6-2, 6-3 apspēlēja Baltkrievijas tenisisti Arinu Sabaļenku, kura WTA rangā ierindojas otrajā pozīcijā.

Abas tenisistes pirms divām nedēļām tikās arī Madrides "WTA 1000" turnīra finālā, kurā pārāka arī bija Švjonteka, izcīnot uzvaru trīs setos.

Švjonteka Romā izcīnīja savu ceturto titulu šosezon, kā arī viņa ir tikai trešā tenisiste, kurai vienas sezonas laikā izdevies uzvarēt gan Madrides, gan Romas "WTA 1000" turnīros. Pirms viņas to paveica Dinara Safina un Serēna Viljamsa.

Arī Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko sacentās Romas turnīrā. Vienspēļu sacensībās viņa sasniedza ceturtdaļfinālu, kurā zaudēja Sabaļenkai, arī dubultspēlēs latviete pārī ar ukrainieti Ludmilu Kičenoku piedzīvoja neveiksmi ceturtdaļfinālā.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu